2017-09-20 / 2017-09-24

PANORAMICA Stockholms latinamerikanska filmfestival är tillbaka under fyra dagar i slutet av september med sin största upplaga någonsin! 18 filmer, 1 kortfilmspaket och 1 retrospektiv från 14 latinamerikanska länder kommer att visas på Bio Rio, Klarabiografen och Zita Folkets Bio mellan den 20 och 24 september.

Temat för årets festival är (o)rättvisa och i anknytning till temat kommer det att hållas två seminarier under festivalen med fokus på ”Dokumentärfilm och rättvisa” och seminariet ”Filmskapare inom den latinamerikanska diasporan i Sverige”. Precis som förra året kommer det att bjudas på festivalfester och mycket mer.

Håll utkik på evenemanget för fler nyheter som kommer närmare inpå festivalen!

För mer information om Panoramica: www.panoramica.se

För biljetter till respektive biograf

Bio Rio:
https://bokabiorio.com/chap/bookforestall/

Zita Folkets Bio:
http://bokazita.com/chap/bookforestall/

Klarabiografen:
http://kulturhusetstadsteatern.se/Film/Evenemang/2017/Panoramica-2017/

Fler artiklar du kanske gillar

Baserad på kategorin KALENDARIUM
Regnskog Costa Rica. Foto Flickr Creative Commons

Föredrag: Olof Wessberg mördades för sin kamp att rädda Costa Ricas regnskogar

Olof och hans fru Karen flyttade till Costa Rica 1954 och slog sig ner i en hydda inne i regnskogen för att leva nära djuren och naturen. Men paradiset var inget paradis. Runt om skövlades landets regnskogar. Därför blev Olof regnskogsaktivist.

· KALENDARIUM
Katy Betancourt, ansvarig för kvinnofrågor inom urfolksnätverket Conaie i Ecuador, går med urfolkens flagga vid en demonstration under den internationella dagen mot våld mot kvinnor. Foto Hanna Rissler.

Manifestation: Stå upp för naturens försvarare!

Den 7 oktober samlas vi i en gemensam manifestation och hyllning för alla de, såväl historiskt som i nutid, som försvarat och försvarar naturens och mänskliga rättigheter!

· KALENDARIUM
Latinamerikagruppernas aktivister demonstrerar under March Against Monsanto. Foto: Oscar Barajas.

Välkommen på aktivistträff

Helgen 7-8 oktober är det äntligen dags för årets andra aktivistträff!

· KALENDARIUM, Föreningsnytt

Ekologisk revolution eller falska lösningar?

De skadliga effekterna av dagens storskaliga industriella jordbruksmodell är utbredda. Konsekvenserna betalas av småskaliga producenter, urfolk och konsumenter – såväl i det globala syd som här i Europa. Detta trots att rätten till lämplig mat är en mänsklig rättighet. Välkommen till ett samtal om dagens globala livsmedelssystem.

· KALENDARIUM