This post is also available in: Español (Spanska)

Cómo marcha la implementación de los acuerdos de paz con las Farc en Colombia? Cómo está la situación de los defensores de los derechos humanos? Qué pasa con los campesinos victimas del despojo de tierras? En este capitulo del podcast vamos a escuchar a las opinonés y visiones de tres colombianos viviendo en Suecia. Cuales son sus preocupaciones y esperanzas para una verdadera paz? Con Hernán Quintero, Andrés Gómez y Claudia Polo.

Fler artiklar du kanske gillar

Baserad på kategorin Podd
Lotten Collin gästar Latinamerikapodden

Latinamerikapodden möter Lotten Collin

Hur är det egentligen att jobba som Latinamerikakorrespondent? Hör Sveriges Radios Lotten Collin om en korres vardag, om hur hon hamnade där hon är idag och hur hon ser på sitt uppdrag.

· Podd

Latinamerikapodden möter Tigran Feiler

I det här avsnittet lär vi känna frilansjournalisten Tigran Feiler, som bevakar Latinamerika åt Sveriges Television. Hör om vad som fick honom intresserad av världsdelen.

· Podd

Om Marlingruvan i Guatemala

This post is also available in: Español (Spanska)Urfolken i San Marcos hade sagt nej till Marlingruvan redan från början. Ändå etablerades den och Svenska AP-fonderna har investerat hundratals miljoner av svenska pensionspengar i Gold Corp, företaget som äger gruvan. Hör Aron Lindblom från Diakonia om den kontroversiella Marlingruvan i Guatemala. Av Lari Honkanen. http://www.latinamerikagrupperna.se/wp-content/uploads/2017/04/latinamerikapodden_om_marlingruvan.mp3Podcast: Play […]

· Podd
Annelie Andersson och Cathleen McCaughey

Om våra pensionsfonder

De orangea kuverten informerar om kommande pensioner. Vad som dock saknas är uppgifter om hur pensionsfondernas pengar investeras i företag som kränker mänskliga rättigheter och bidrar till miljöförstöring i Latinamerika.

· Podd
Latinamerikapodden, Oscar Barajas, Lari Honkanen, Imanol Rubio, Rodolfo Magne, Bosse Johansson

Om högerns återtåg

Varför blåser det högervindar över Latinamerika? Är det vänstern som förvaltat makten dåligt? Eller är det högern som lyckats förnya sig? Eller handlar det bara om låga råvarupriser? Och vad innebär den nya politiska konjunkturen för de sociala rörelserna?

· Podd
Lari Honkanen, Claudia Polo och Magnus Linton samtalar om fredsavtalet och den kommande folkomröstning i Colombia.

Colombia och fredsavtalet med Farc-gerillan

Efter över 50 år av väpnad konflikt mellan Farc-gerillan och den Colombianska staten hålls en folkomröstning om fredsavtalet. Vad står på spel? Vad händer om det blir nej och vilka krafter är emot fredsavtalet? Och hur ska man bli av med kokain-industrin som gött konflikten?

· Podd
Max da Rocha, Lena Zetterström Lisa Persson i Latinamerikapodden

Om krisen i Brasilien

Varför tvingas president Dilma Rousseff bort från makten? Och hur kommer de sociala folkrörelserna att påverkas av den nya regeringens politik? Det diskuterar Max da Rocha och Lena Zetterström tillsammans med Lisa Persson i Latinamerikapodden.

· Podd
Carmen Blanco och Rodolfo Magne samtalar med Lari Honkanen om avkolonialisering i Latinamerikapodden.

Vad innebär avkolonisering?

Latinamerika avkoloniserades formellt på 1800-talet, men den mentala och kulturella avkoloniseringen pågår idag. Vad krävs för att Latinamerika ska kunna frigöra sig från sina koloniala strukturer och tankegods? Hör Carmen Blanco och Rodolfo Magne.

· Podd