2017-10-07 / 2017-10-08 Stockholm

Helgen 7-8 oktober är det äntligen dags för årets andra aktivistträff!

Höstens aktivistträff kommer att äga rum i Stockholm. Under helgen kommer vi att få använda oss av olika metoder för att informera om våra frågor. Eftersom helgen infaller i samband med Urfolkens kampdag så kommer vi även att göra nedslag i:

* Urfolkens kamp i Latinamerika och i Sverige: Vi anordnar en demonstration för att uppmärksamma urfolkens kamp (mer information här) och ett panelsamtal på ETC-bokcafé i Stockholm den 7e oktober (mer information inom kort).

* Buen Vivir och naturens rättigheter.

* Ickevålds aktivism.

Hur anmäler jag mig?

Anmälningsformulären hittar ni här.  Alla som är medlemmar i Latinamerikagrupperna och deltar både lördag och söndag har rätt till reseersättning till och från Stockholm. Aktiviteterna på lördagen är öppna för allmänheten och helt kostnadsfria. Det kostar 150 kr att delta på söndagen som ska vara mer intern för Latinamerikagruppernas aktivister.

För att vi ska kunna planera sovplatser och mat för helgen vill vi ha din anmälan senast den 30 september!

Så boka in helgen den 7-8 oktober för en aktivistträff med Latinamerikagrupperna!!! Vi tror och hoppas att det kommer bli en engagerande, lärorik och framförallt rolig helg!

Vi återkommer inom kort med mer information om lokal och programpunkter.

Fler artiklar du kanske gillar

Baserad på kategorin KALENDARIUM
Regnskog Costa Rica. Foto Flickr Creative Commons

Föredrag: Olof Wessberg mördades för sin kamp att rädda Costa Ricas regnskogar

Olof och hans fru Karen flyttade till Costa Rica 1954 och slog sig ner i en hydda inne i regnskogen för att leva nära djuren och naturen. Men paradiset var inget paradis. Runt om skövlades landets regnskogar. Därför blev Olof regnskogsaktivist.

· KALENDARIUM
Katy Betancourt, ansvarig för kvinnofrågor inom urfolksnätverket Conaie i Ecuador, går med urfolkens flagga vid en demonstration under den internationella dagen mot våld mot kvinnor. Foto Hanna Rissler.

Manifestation: Stå upp för naturens försvarare!

Den 7 oktober samlas vi i en gemensam manifestation och hyllning för alla de, såväl historiskt som i nutid, som försvarat och försvarar naturens och mänskliga rättigheter!

· KALENDARIUM

Ekologisk revolution eller falska lösningar?

De skadliga effekterna av dagens storskaliga industriella jordbruksmodell är utbredda. Konsekvenserna betalas av småskaliga producenter, urfolk och konsumenter – såväl i det globala syd som här i Europa. Detta trots att rätten till lämplig mat är en mänsklig rättighet. Välkommen till ett samtal om dagens globala livsmedelssystem.

· KALENDARIUM

Panoramica 2017 – Stockholms Latinamerikanska Filmfestival

PANORAMICA Stockholms latinamerikanska filmfestival är tillbaka under fyra dagar i slutet av september med sin största upplaga någonsin!

· KALENDARIUM