2017-10-24 18:00 Internationella biblioteket, Odengatan 59, Stockholm

La nave de rescate / Det räddande arket

Juan Carlos Piñeyro har gett ut åtta diktsamlingar, varav fyra i tvåspråkiga upplagor samt varit redaktör för Studia neophilologica och poesitidskrifter Hoy y Aquí och Exilien.

Piñeyro har publicerat en studie om Jorge Luis Borges narrativa verk (Ficcionalidad & ideología, Stockholms universitet 2000) och historieboken Hispanoamérica desde la alteridad (Studentlitteratur 2006).

Peter Carlberg som läser den svenska versionen är utbildad vid Scenskolan i Stockholm och har haft roller i filmer och TV-serier. 2013 vann han en Guldbagge för rollen som Klas i Avalon (2012).

_____________________________________________________________________________
Om Du inte kan komma men skulle vilja ha diktsamlingen kan Du beställa den genom att mejla till
poesibladen@gmail.com. Priset 200:- + 35.- i frakt. Obs bara de första 100 exemplaren är numrerade.

Fler artiklar du kanske gillar

Baserad på kategorin KALENDARIUM

Samtal: När Boliden ställs till svars för miljöbrott i Chile

Rodrigo Pino Vargas, antropolog och vittne i rättegången mot Boliden som pågår i Skellefteå, berättar om fallet och om kampen för att ställa storbolaget till svars för brott mot mänskliga rättigheter och miljö i Chile.

· KALENDARIUM

Fem-fest i Gottsunda!

Välkommen till en heldagsfestival som lämnar space åt dig som inte brukar få det och för dig som är less på att politik och feminism är exkluderande och tråkigt. Fem-festen bjuder på konsert, skådespel, samtal, workshops, politik, känslor och massor med gemenskap! Festivalen arrangeras av ABF och Färnebo folkhögskola.

· KALENDARIUM

Seminarium: Liv utan gift – berättelser från Brasilien

Latinamerikagrupperna deltar under Mänskliga Rättighetsdagarna i Jönköping med två miniseminarier om mat, mark och rätten att leva utan gift.

· KALENDARIUM

Filmfestival: Latinamerika i Fokus – Lund

Snart drar film- och kulturfestivalen LATINAMERIKA I FOKUS igång igen! Och i år fyller festivalen 15 år! Detta kommer att firas med nya filmer från Argentina, Bolivia, Brasilien, Chile, Colombia, Ecuador, Kuba, Mexiko och Uruguay.

· KALENDARIUM

Filmfestival: Latinamerika i fokus – Malmö

Måndag 23 oktober startar film- och kulturfestivalen LATINAMERIKA I FOKUS i Malmö.

· KALENDARIUM
Regnskog Costa Rica. Foto Flickr Creative Commons

Föredrag: Olof Wessberg mördades för sin kamp att rädda Costa Ricas regnskogar

Olof och hans fru Karen flyttade till Costa Rica 1954 och slog sig ner i en hydda inne i regnskogen för att leva nära djuren och naturen. Men paradiset var inget paradis. Runt om skövlades landets regnskogar. Därför blev Olof regnskogsaktivist.

· KALENDARIUM