2017-11-24 18:00 till 23:30 Skarpnäcks Kulturhus, Skarpnäcks Allé 25, Stockholm

Välkomna till Gatans kultur, en stödgala för Hormigon Armado, som jobbar med gatubarn och ungdomar i Bolivia. LatiCes kulturfestival ”Gatans kultur” arrangeras av föreningen LatiCe, www.latice.org i samarbete med Skarpnäcks kulturhus under parollen ”Kultur bygger broar” för både stora och små. Intäkterna går oavkortat till Hormigón Armado.

 

Kvällens program

18.00 – 18.30 Insläpp

18.00 – 19.30 Aktivitet för barn i B-salen

18.30 – 19.00 Antawara

19.00 – 19.30 Karim

19.30 – 20.00 Cecilia Ferrer

20.00 – 20.30 El Alemán

20.30 – 21.00 Polki & Kaospåsen

21.00 – 21.30 Paula Lobos med Emanuel Cabral

21.30 – 22.00 iRod & SupaJamBand

22.00 – 22.30 Sofia Castro – Flamenco show

22.30 – 23.00 Eric´s Groove

23.00 – 23.30 Mambe

 

Om Hormigón Armado

Föreningen LatiCe samarbetar sedan 2014 med det bolivianska projektet Hormigón Armado, som drivs av Stiftelsen för Boliviansk Konst och Kultur (FACB). Sedan 2005 arbetar projektet med barn och ungdomar på gatan och informella arbetare. Hormigón Armado har gynnat organisering av skoputsarna så att de själva arbetar för att förbättra och höja värdigheten för arbetet som skoputsare och uppmana det bolivianska samhället att solidarisera sig för att uppnå detta mål. De ger ut en tidning. Tidningens innehåll främjar framför allt respekten för skoputsarna som befinner sig i kriget mot fattigdomen. De flesta artiklar i tidningen står projektets skoputsare för. Några skoputsare utbildades för att leda turer genom populära områden i La Paz för att visa det dagliga livet i staden och dess seder. En grupp kvinnor utbildades för att producera kakor (ett projekt med stöd av Save the Children). Med hjälp av nationella och utländska volontärer arbetar skoputsarna även med att göra en film, samt några av dem har utvecklats som duktiga rappare. Arbetet som vår bolivianska samarbetspartner utför visar att kulturen ska finnas för alla, samt att genom konstnärligt uttryck gör man skillnad. LatiCe och Hormigón Armado har lämnat in en projektansökan till Forum Syd för att starta ett utvecklingsprojekt (Från maktlöshet till inflyttande) som syftar till att de deltagande kvinnor-mödrar organiserar sig, blir bemäktiga, ekonomisk oberoende, har möjligheten att försörja sig själv och sina barn samt ha nya möjligheter till personliga och kollektiva inflytande i samhället.

 

Biljettpriser

Ordinarie: 80 kr

12-18 år: 50 kr

Barn under 12 kostnadsfritt!

Med stöd av Stockholms stad

Fler artiklar du kanske gillar

Baserad på kategorin KALENDARIUM

Mapuche Documentation Center, Ñuke Mapu i samarbete med Skarpnäcks kulturhus bjuder in till en urfolksfilmdag med spännande och aktuella filmer för stora som små. Gratis inträde.

· KALENDARIUM

Ett annat Europa är möjligt – en del av det alternativa toppmötet

Med gäster från hela Europa utmanar folkrörelser EU:s toppmöte om tillväxt och rättvisa jobb i Göteborg. På initiativ av Jordens Vänner bjuder folkrörelserna in till ett seminarium lördagen 18 november med budskapet: Bryt med EU-politiken, Ja till rättvis omställning, gemensam välfärd, fred, miljö och mot rasism. En del av det alternativa EU-toppmötet. Schema   Kl […]

· KALENDARIUM