2018-02-17 / 2018-02-17 14:00 till 16:00 Träffpunkt Fyren, Stationsgränd 18 (Folkets hus), 184 50 ÅKERSBERGA

Välkommen att lyssna till Bror Perjus och diskutera hans bok ”Ett annat ord för mord”. Boken handlar bland annat om de många morden på fackliga företrädare vid Coca-Cola Company  i Guatemala och den omfattande internationella solidariteten som dessa ledde till.

Baksidetext: ”Bror Perjus skriver om den globala kampen i tre decennier mellan Coca-Cola Company och facket och om hur arbetarna fick stöd av fackförbund och människorättsorganisationer världen över. I centrum för berättelsen står Coca-Colaarbetarna vid fabriken i Guatemala City som trots våld, mord, tortyr och kidnappingnar vägrade ge upp kampen för att få organisera sig. Boken handlar också om hur erfarenheterna från den kampen kan användas för att främja global ekonomisk tillväxt, hållbar utveckling och demokrati.”

Mötet den 17 februari kommer också att bli den officiella starten för en studiecirkel inom Föreningen folkbildning för frihet – Eduardo Madariaga, som just behandlar Guatemala. I denna kommer också en facklig representant för Coca-Cola i Guatemala att medverka. Social verklighet och facklig solidaritet skulle kunna vara ett namn på cirkeln eller Guatemala igår, idag och i framtiden. Varmt välkommen!

Fler artiklar du kanske gillar

Baserad på kategorin KALENDARIUM

Seminarium/kulturafton ”det ovissa politiska läget i Honduras”

Latinamerikagrupperna och Internationella Solidatitetskommittén bjuder till ett seminarium och kulturafton om det ovissa politiska läget i Honduras. Statskuppen som skakade Honduras svaga demokrati år 2009 har följts av en ökad kriminalisering av folkrörelser, större centralisering av makten genom juridiska regleringar och försvagning av demokratiska strukturer. Efter statskuppen har Honduras haft tre presidentval (2009, 2013 och […]

· KALENDARIUM

Välkommen på aktivistmöte med Latinamerikagrupperna

Är du aktivist eller vill du engagera dig i Latinamerikagrupperna? Torsdag den 22:e februari kl.19:00-21:00 träffas vi på den digitala mötesplatsen Zoom för att organisera oss inför aktiviståret 2018. Välkommen är du som på något sätt är engagerad, vill bli engagerad eller bara vill veta mer om Latinamerikagrupperna och vår aktivism! Under mötet kommer det […]

· KALENDARIUM

I skuggan av en regnbåge – fotoutställning

Fotojournalisten Ulf Aneer har sedan 1978 dokumenterat de värsta brotten mot mänskligheten i Latinamerika under modern tid. I det förföriskt vackra men traumatiserade landet Guatemala bryts nu tystnaden och en smärtsam kamp för upprättelse har börjat. En fotoutställning om en terrorstat bortom vår horisont, tystnaden och de överlevandes svåra kamp för upprättelse.

· KALENDARIUM

Latinamerikagruppernas årsmöte 2018

Välkommen tilll föreningens årsmöte den 21-22 april 2018. Mötet kommer äga rum på Färnebo Folkhögskola i Gävle (Holmparken 1, 803 10). Vi återkommer med information om plats och lokal. Detta år kommer vi bland annat att anta en ny strategisk långtidsplan som ska gälla 2018-2o22. Årsmötet kommer att hållas den 22 april från 08:00 till […]

· KALENDARIUM