2018-04-21 / 2018-04-22 Färnebo Folkhögskola på Holmparken 1, 803 10 Gävle.

Välkommen tilll föreningens årsmöte den 21-22 april 2018. Mötet kommer äga rum på Färnebo Folkhögskola i Gävle (Holmparken 1, 803 10). Vi återkommer med information om plats och lokal. Detta år kommer vi bland annat att anta en ny strategisk långtidsplan som ska gälla 2018-2o22.

Årsmötet kommer att hållas den 22 april från 08:00 till 15.30. Den 21 april kommer vi hålla ett utbildningstillfälle från 09:00 till 18:30. Mer information om de två dagarna kommer senare.

Har du frågor kontakta oscar.barajas@latinamerikagrupperna.se. Anmälan görs här senast den 21 mars.

Nominera till styrelsen

Valberedningen vill uppmärksamma alla medlemmar på att de kan nominera personer till föreningens styrelse som ska väljas på årsmötet i april. Under årsmötet kommer föreningen behöva välja nya ledamöter varav det är viktigt att vi alla hjälps åt att hitta bra kandidater som kan och vill driva vår förening framåt.

Vill du nominera kontakta valberedningen@latinamerikagrupperna.se

Är du själv intresserad av att sitta i styrelse kontakta då valberedningen.

Propositioner, motioner och stadgeändringsförslag

En proposition, motion eller ett stadgeändringsförslag är olika former av förslag till beslut som en vill att årsmötet ska besluta om. Styrelsen är den som lägger propositioner till årsmötet. Motioner läggs av medlemmar och alla medlemmar har rätt att motionera till årsmötet. Stadgeändringsförslag kan läggas av alla medlemmar samt av styrelsen.

I föreningens stadgar framgår det att medlemmar som vill motionera eller lägga ett stadgeändringsförslag ska inkommit med dessa senast 2 månader innan årsmötet. Detta betyder att senaste datumet för detta är 21 februari. Du mailar din/dina motioner till oscar.barajas@latinamerikagrupperna.se.

Har du frågor kring att skriva en motion eller stadgeändringsförslag maila Oscar.

Fler artiklar du kanske gillar

Baserad på kategorin KALENDARIUM

Seminarium/kulturafton ”det ovissa politiska läget i Honduras”

Latinamerikagrupperna och Internationella Solidatitetskommittén bjuder till ett seminarium och kulturafton om det ovissa politiska läget i Honduras. Statskuppen som skakade Honduras svaga demokrati år 2009 har följts av en ökad kriminalisering av folkrörelser, större centralisering av makten genom juridiska regleringar och försvagning av demokratiska strukturer. Efter statskuppen har Honduras haft tre presidentval (2009, 2013 och […]

· KALENDARIUM

Välkommen på aktivistmöte med Latinamerikagrupperna

Är du aktivist eller vill du engagera dig i Latinamerikagrupperna? Torsdag den 22:e februari kl.19:00-21:00 träffas vi på den digitala mötesplatsen Zoom för att organisera oss inför aktiviståret 2018. Välkommen är du som på något sätt är engagerad, vill bli engagerad eller bara vill veta mer om Latinamerikagrupperna och vår aktivism! Under mötet kommer det […]

· KALENDARIUM

I skuggan av en regnbåge – fotoutställning

Fotojournalisten Ulf Aneer har sedan 1978 dokumenterat de värsta brotten mot mänskligheten i Latinamerika under modern tid. I det förföriskt vackra men traumatiserade landet Guatemala bryts nu tystnaden och en smärtsam kamp för upprättelse har börjat. En fotoutställning om en terrorstat bortom vår horisont, tystnaden och de överlevandes svåra kamp för upprättelse.

· KALENDARIUM

Ett annat ord för mord – om Coca-Cola, demokrati och global ekonomi

Välkommen att lyssna till Bror Perjus och diskutera hans bok ”Ett annat ord för mord”. Boken handlar bl.a. om de många morden på fackliga företrädare vid Coca-Cola Company  i Guatemala och den omfattande internationella solidariteten som dessa ledde till.

· KALENDARIUM