Följ med Latinamerikagrupperna till Colombia!

Nu kan du ansöka till Praktikantkursen Global Rättvisa med Latinamerikagruppernas utlandspraktik under läsåret 2018. Utbildningen syftar till att ge en fördjupad kunskap om miljö- och rättvisefrågor med fokus på den pågående fredsprocessen i Colombia genom praktik hos Latinamerikagruppernas samarbetsorganisation Fensuagro. Utbildningen sker i samarbete med Framtidsjorden och Nordens Folkhögskola Biskops Arnö.  Ansökan ska skickas in till Biskops Arnö (se här)

Praktikantprogrammet är en möjlighet för dig mellan 20-30 år att lära och delta i utvecklingssamarbete i praktiken. Du lär även känna Latinamerikagrupperna i Sverige.

Vem söker vi?
Vi söker dig:
– som är mellan 20-30 år.
– har goda kunskaper i tal och skrift på spanska.
– får inte tidigare ha varit anställd hos Latinamerikagrupperna eller har deltagit i en praktik finansierad genom UHR.
– vill öka din kunskap om hållbar utveckling.
– är svenskt medborgare eller har permanent uppehållstillstånd.

Meriterande är:
– engagemang i någon förening.
– varit i Latinamerika.
– erfarenhet av/utbildning inom globala frågor och/eller jordbruk.
– kunskap i digitala medier och layout.
– erfarenhet av/ utbildning inom journalistik och skrivande.
– erfarenhet av kulturella utbyten

Vi stävar efter en blandad praktikantgrupp med många olika erfarenheter representerade.

Tidsplan
Utbildningen går över hela läsåret 2018-19, med start i slutet av augusti. Upplägget är åtta veckors förberedelseutbildning på Biskops Arnö, inklusive en vecka för Sidas utresekurs i Härnösand. Pedagogiken är deltagande och bygger mycket på klassens egna erfarenheter, intressen och kompetenser. Praktik hos vår samarbetsorganisation Fensuagro i Colombia sker mellan oktober och mars. Efter hemkomst bedrivs ett åtta veckors utåtriktat efterarbete, en informationskampanj, som praktikanterna själva organiserar och genomför.

Vad kommer du göra?
Hela utbildningen är uppbyggd på att lära genom erfarenhetsutbyte med andra, både innan, under och efter praktiken. Vad som sker under praktiken skiljer sig mellan Fensuagros basorganisationer och period. Främst kommer du att lära dig om organisationen och dess situation genom att delta i det vardagliga arbetet. En plan kommer att utvecklas mellan Fensuagro och de antagna praktikanterna utifrån intressen och kompetens. Du blir under din praktik en viktig länk mellan Sverige och organisationen.

Efter praktiken blir du en informatör för Latinamerikagrupperna och ska sprida dina erfarenheter. Detta arbete sker självständigt med stöd ifrån Latinamerikagruppernas handläggare, övriga anställda och våra aktivistgrupper.

Finansiering
Vi står för resa, vaccin, visum, försäkring, kost och logi under praktiken.
Mat och uppehälle under perioden på Biskops Arnö finansierar praktikanten själv, med rätt till CSN på folkhögskolekvoten.

Praktiken finansieras av Sida genom Universitets- och Högskolerådet samt Forum Syd.

Ansökan
Skicka in ett personligt brev som motiverar ditt intresse för praktiken och ett kortfattad CV till Biskops Arnö senast 16 april (se här)

Vill du veta mer?
Vi har just nu praktikanter ute i två länder, så för mer information om deras erfarenheter följ Latinamerikagrupperna på facebook och instagram.

Har du specifika frågor kontakta: oscar.barajas@latinamerikagrupperna.se/0707541888

Fler artiklar du kanske gillar

Baserad på kategorin Jobb & praktik

Latinamerikagrupperna söker kanslipraktikanter till Stockholm

Latinamerikagrupperna söker kanslipraktikanter under perioden 20 augusti – 21 december 2018. Våra praktikplatser passar dig som har erfarenhet av ideellt engagemang, har arbetat ett par år eller studerar inom globala utvecklingsfrågor, journalistik, kommunikation, marknadsföring, projektledning eller organisering. Ansök senast 4 april 2018.

· Jobb & praktik
Latinamerikagruppernas aktivister demonstrerar under March Against Monsanto. Foto: Oscar Barajas.

Latinamerikagrupperna söker ordförande för 2018-2019

Latinamerikagrupperna är en förening präglad av aktivism, solidaritet och rättvisa. Två ordförande delar på uppdraget. Vi söker en ny ordförande som ska ersätta en av våra två nuvarande ordföranden. Att vara ordförande i Latinamerikagrupperna är ett viktigt och roligt och samtidigt tidskrävande och utmanande uppdrag. Som ordförande har du huvudansvaret att leda och representera föreningen. […]

· Jobb & praktik, Övrigt

Sökes: deltagare till arbetsgrupp inför 50-årsjubileum

Nu söker vi dig som är medlem eller före detta medlem, UBV-volontär, praktikant, solidaritetsarbetare eller på annat sätt en del av Latinamerikagruppernas historia och vill vara med i arbetsgruppen för 50-årsjubileet.

· Jobb & praktik, Föreningsnytt

Vad innebär det att göra praktik med Latinamerikagrupperna?

Vad var det roligaste med praktiken? Varför ska man söka praktik hos Latinamerikagrupperna? Lyssna på vad Kalle Emanuelsson och Nathaly Mejia tyckte om sin praktik.

· Jobb & praktik