2018-04-18 / 2018-04-18 18:00 till 20:00 Eskilstuna folkhögskola – Gösta Wasastiernas gränd 4, Eskilstuna

Latinamerikagrupperna i Eskilstuna fortsätter succésamarbetet med Eskilstuna Folkhögskola och välkomnar till en föreläsning med fotojournalisten Ulf Aneer. Ulf har under 39 år dokumenterat situationen för Guatemalas urfolk.

Ulf Aneer hade förra vintern 3 st. fotoutställningar i Guatemala i samarbete med CALDH, Guatemalas viktigaste människorättsgrupp.

Ulf berättar om de eldsjälar och vanligt folk som än i dag kämpar för upprättelse efter att ha drabbats av den värsta statsterrorn i Latinamerikas moderna historia. En lång epok med folkmord, markstölder och sexuella våldsbrott, allt i den plan militärregeringarna hade för att skapa en ”säker framtid”.

Fika kl. 18:00 – Föreläsning börjar kl. 18:30.

 

Fler artiklar du kanske gillar

Baserad på kategorin Kalendarium

Filmvisning: Seed: The untold story

Få saker på jorden är lika mirakulösa och viktiga som frön – källan till all existens. De innehåller näring, minnen och läkemedel från hela kulturer. De matar oss, klär oss och ger råvarorna till våra vardagsliv. I själva verket är de själva livet. På mindre än ett århundrade av industriellt jordbruk har vad som tidigare […]

· Kalendarium
Majsfält. Guatemala, Costa Sur. Foto: Sori Lundqvist

Klimatriksdagen 2018 – årets viktigaste klimatforum

Den 4-6 maj äger 2018 års Klimatriksdag rum och vi har 8 ungdomsbiljetter att dela ut till dig som är under 31 år och vill vara med på ett av Sveriges viktigaste klimatforum. 

· Kalendarium, Föreningsnytt

Latinamerikagruppernas årsmöte 2018

Välkommen till föreningens årsmöte den 21-22 april 2018. Mötet kommer äga rum på Färnebo Folkhögskola i Gävle (Holmparken 1, 803 10). Detta år kommer vi bland annat att anta en ny strategisk långtidsplan som ska gälla 2018-2o22. Årsmötet kommer att hållas den 22 april från 08:00 till 15.30. Den 21 april kommer vi hålla i ett […]

· Kalendarium