Latinamerikagrupperna söker en verksamhetsledare som ska leda och utveckla föreningens verksamhet i såväl Sverige som Latinamerika. Som verksamhetsledare bidrar du till att Latinamerikagrupperna fortsätter stärka föreningens roll som opinionsbildare, engagerad folkbildare och systemkritisk aktör.

Latinamerikagrupperna är en systemkritisk medlemsbaserad solidaritetsorganisation som tillsammans med latinamerikanska folkrörelser arbetar för ökat folkligt inflytande över beslutsprocesser som rör rättigheter för personer och grupper som av strukturella omständigheter lever i fattigdom och utanförskap. I Latinamerika samarbetar vi med organisationer inom urfolks- och småbrukarrörelsen. Utifrån deras agenda är vi verksamma som allierad för att synliggöra orättvisor, övergrepp på miljö- och människorättsaktivister, informera om svenska aktörers agerande i Latinamerika, skapa opinion, samt påverka politiker och beslutsfattare att ta sitt ansvar och agera i enlighet med internationella konventioner.

Om uppdraget

Vi erbjuder en spännande tjänst till dig som vill anta utmaningen att fortsätta utveckla en dynamisk verksamhet som har 50 års erfarenhet av att verka för global rättvisa. Som verksamhetsledare kommer du att ha det övergripande ansvaret för verksamheten vilket innefattar arbetsmiljö, budget och personalansvar. I detta ingår att kvalitetssäkra att den verksamhet som samarbetsorganisationerna bedriver i Latinamerika görs inom ramen för utvecklingssamarbetet. Tjänsten inbegriper även att du arbetsleder, motiverar medarbetarna och möjliggör att de har befogenheter att effektivt nå verksamhetens mål. Som verksamhetsledare kommer du också att arbeta för att upprätta strategiska allianser och samarbeten med relevanta aktörer för att stärka och utveckla oss som opinionsbildare.

Kvalifikationer

  • Tidigare erfarenhet av demokratiskt ledarskap och dynamisk arbetsledning.
  • Kunskap om och erfarenheter från arbete i Latinamerika med fokus på frågor rörande demokrati, mänskliga rättigheter och klimaträttvisa.
  • Dokumenterad erfarenhet av resultatstyrning, strategisk verksamhetsplanering och ekonomi- och budgetansvar.
  • Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med utvecklingssamarbete och inom en opinionsbildande förening.
  • Relevant akademisk utbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
  • Du talar och skriver obehindrat på svenska och spanska.
  • Du har ett lyhört förhållningssätt som skapar delaktighet och engagemang för personalgruppen och föreningsaktiva.

Vi förutsätter att du står bakom Latinamerikagruppernas värderingar och ser gärna att du är intresserad av att representera Latinamerikagrupperna i utåtriktade sammanhang. Som person är du motiverande och trygg i din ledarroll.

Information
Anställningsform: Tillsvidare, 6 månaders provanställning
Omfattning: 100%
Tillträde: 1 augusti 2018, eller efter överenskommelse
Lön: Enligt lokalt avtal
Arbetstid: 37,5 timmar/vecka
Placering: Stockholm

Ansökan: Skicka din ansökan bestående av personligt brev och CV till rekrytering.vl@latinamerikagrupperna.se. Sista ansökningsdag är den 7 maj 2018, intervjuer kommer att hållas 21-25 maj.

Latinamerikagrupperna har kollektivavtal (KFO – Unionen).
Om du har frågor om innehållet i tjänsten, kontakta Sanna Lucas (Styrelseordförande)
Tel: 0704109968
E-post: sanna.lucas@sal.se

För mer information om Latinamerikagrupperna: www.latinamerikagrupperna.se

Fler artiklar du kanske gillar

Baserad på kategorin Jobb & praktik

Latinamerikagrupperna söker kanslipraktikanter till Stockholm

Latinamerikagrupperna söker kanslipraktikanter under perioden 20 augusti – 21 december 2018. Våra praktikplatser passar dig som har erfarenhet av ideellt engagemang, har arbetat ett par år eller studerar inom globala utvecklingsfrågor, journalistik, kommunikation, marknadsföring, projektledning eller organisering. Ansök senast 4 april 2018.

· Jobb & praktik

Sök till vårt praktikantprogram 2018/2019

Följ med Latinamerikagrupperna till Colombia! Nu kan du ansöka till Praktikantkursen Global Rättvisa med Latinamerikagruppernas utlandspraktik under läsåret 2018. Utbildningen syftar till att ge en fördjupad kunskap om miljö- och rättvisefrågor med fokus på den pågående fredsprocessen i Colombia genom praktik hos Latinamerikagruppernas samarbetsorganisation Fensuagro. Utbildningen sker i samarbete med Framtidsjorden och Nordens Folkhögskola Biskops Arnö.  Ansökan ska skickas in till […]

· Jobb & praktik
Latinamerikagruppernas aktivister demonstrerar under March Against Monsanto. Foto: Oscar Barajas.

Latinamerikagrupperna söker ordförande för 2018-2019

Latinamerikagrupperna är en förening präglad av aktivism, solidaritet och rättvisa. Två ordförande delar på uppdraget. Vi söker en ny ordförande som ska ersätta en av våra två nuvarande ordföranden. Att vara ordförande i Latinamerikagrupperna är ett viktigt och roligt och samtidigt tidskrävande och utmanande uppdrag. Som ordförande har du huvudansvaret att leda och representera föreningen. […]

· Jobb & praktik, Övrigt

Sökes: deltagare till arbetsgrupp inför 50-årsjubileum

Nu söker vi dig som är medlem eller före detta medlem, UBV-volontär, praktikant, solidaritetsarbetare eller på annat sätt en del av Latinamerikagruppernas historia och vill vara med i arbetsgruppen för 50-årsjubileet.

· Jobb & praktik, Föreningsnytt

Vad innebär det att göra praktik med Latinamerikagrupperna?

Vad var det roligaste med praktiken? Varför ska man söka praktik hos Latinamerikagrupperna? Lyssna på vad Kalle Emanuelsson och Nathaly Mejia tyckte om sin praktik.

· Jobb & praktik