2019-09-05 / 2019-09-05 17:00–21:00 Frilagret Heurlins plats 1A, 413 01 Göteborg
I den här utställningen berättar bolivianska kvinnor om sin syn på jämställdhet och om sina erfarenheter av att vara kvinna i ett land i förändring.
 
I Bolivia har en andelen kvinnor i politiken femdubblats på kort tid, nya lagar har kommit till mot våld i hemmet och den traditionella kvinnorollen skakas i grunden. Samtidigt är abort fortsatt både förbjudet och tabubelagt, sexuella minoriteter osynliggjorda och nivåerna av tonårsgraviditeter och våld mot kvinnor alarmerande höga. Kvinnor från olika sociala skikt reflekterar här över egna erfarenheter av både förtryck och egenmakt, samt över roten till samhälleliga problem:
 
Varför är mäns våld mot kvinnor så utbrett? Hur kan man bli ekonomiskt självständig när arbete och ansvar för barnuppfostran kolliderar? Vad för utmaningar möter den första generationen kvinnliga ledare på landsbygden? Och vad är egentligen skillnaden mellan västerländsk feminism och en syn på jämställdhet rotad i andinsk tradition?
 
Utställningen görs i samarbete med Frilagret.

Fler artiklar du kanske gillar

Baserad på kategorin Kalendarium

Samtal för systemförändring – Webinarium om Naturens Rättigheter!

Vår värld påverkas idag av globala miljökriser, klimatkatastrofer och sociala kriser. Men runt om i världen växer det kritik mot denna samhällsmodellen och hoppingivande alternativ. Kom på webinarium om ett av dessa alternativ; Buen Vivir Det Goda Livet.

· Kalendarium
Årsmöte. Latinamerikagrupperna

Välkommen på 2019 års årsmöte

Nu är det återigen dags för årsmöte. Ett tillfälle för dig som medlem att vara med att styra föreningens arbete. I år kommer mötet att hållas på Solidaritetshuset i Stockholm. Nytt för i år är att vi även välkomnar dig som inte kan komma fysiskt att delta digitalt.

· Kalendarium

Styrelsemöten 2018-2019

Datum för inplanerade styrelsemöten under hösten 2018 och våren 2019.

· Kalendarium