2020-05-09 / 2020-05-09 10:00 – 15.00 Solidaritetshuset i Stockholm, samt digitalt.

Nu är det återigen dags för årsmöte! Ett tillfälle för dig som medlem att vara med att styra föreningens arbete.

I år kommer mötet att hållas den 9 maj mellan 10:00 – 15:00 på Solidaritetshuset i Stockholm. Du kan även delta digitalt. Anmäl dig senast den 11 april 2020. Anmälningsformuläret hittar du nedan. 

Vi bjuder på vegansk frukost och lunch och efter årsmötet planerar vi även en hemlig rolig aktivitet (Mer information om innehållet kommer inom kort). Hitresta medlemmar kan få ett rese -och boendebidrag på 230 SEK per dag i samband med att kvitton för rese -och boendekostnader lämnas in. 

Nominera till styrelsen

En viktig del av årsmötet är val av ny styrelse. Så glöm inte att nominera personer som du tror kan och vill sitta i föreningens styrelse.  Kanske är du själv intresserad av att sitta i styrelsen? Det går även bra att nominera personer som inte är medlemmar, men kan tänka sig att bli det innan årsmötet. Nomineringar skickas till valberedningen@latinamerikagrupperna.se.

 Lägg en motion eller ett stadgeändringsförslag

Vill du komma in med en motion eller ett förslag på ändring av föreningens stadgar till årsmötet? Deadline är 11 mars. Frågor eller färdiga motioner eller stadgeändringsförslag mejlas till anna.barkered@latinamerikagrupperna.se.


Anmälningsformulär


Deltar du digitalt?*
JaNej
Vill du ansöka om rese -och boendebidrag?*(för medlemmar som inte kommer från Stockholms län)
JaNej

 

Fler artiklar du kanske gillar

Baserad på kategorin Kalendarium

Bolivias urfolkskvinnor i en turbulent politisk tid

Kom och lyssna på Segundina Flores, ordförande för Latinamerikagruppernas samarbetsorganisation Bartolina Sisa i Bolivia, som är i Sverige för att berätta om hur de senaste månadernas konflikter har påverkat henne och hennes organisation.

· Kalendarium
Bild som illustrerar eventet.

Makt och motstånd i Bolivia och Chile

För dig som är i närheten av Eskilstuna och är nyfiken på den senaste tidens händelser i Bolivia och Chile. Hur de kan förstås och vad betyder det för oss i Sverige.

· Kalendarium

Chevron vs Ecuador – Environmental justice in the ”Amazonian Chernobyl”

Jordens Vänner, FIAN, Latinamerikagrupperna, Afrikagrupperna, Forum Syd, End Ecocide Sweden och Rädda Regnskogen anordnar lunchseminarium om Chevrons oljehantering och advokaten som försvarade dem.

· Kalendarium

Demokrati under attack i Brasilien – Democracia sob ataque

Latinamerikagruppernas temagrupp BRASSAR – inbjuder till föreläsning om den politiska krisen i Brasilien.

På plats är den brasilianska domaren Rubens Casara, doktor i rättsvetenskap och är domare vid Rio de Janeiro State Court of Justice.

I den nyligen publicerade boken Estado Pós-Democrático (Post-Demokratisk Stat) riktar han hård kritik mot att den förre detta presidenten Dilma Rousseff år 2016 ställdes inför riksrätt. För sitt arbete har han och hans fru blivit förföljda och utsatta för dödshot. Idag lever de i exil i Frankrike.

Välkomna!

· Kalendarium

Kvinnors röst i Bolivia

Fotoutställning om bolivianska kvinnors syn på jämställdhet och om sina erfarenheter av att vara kvinna i ett land i förändring.

· Kalendarium

Samtal för systemförändring – Webinarium om Naturens Rättigheter!

Vår värld påverkas idag av globala miljökriser, klimatkatastrofer och sociala kriser. Men runt om i världen växer det kritik mot denna samhällsmodellen och hoppingivande alternativ. Kom på webinarium om ett av dessa alternativ; Buen Vivir Det Goda Livet.

· Kalendarium
Årsmöte. Latinamerikagrupperna

Välkommen på 2019 års årsmöte

Nu är det återigen dags för årsmöte. Ett tillfälle för dig som medlem att vara med att styra föreningens arbete. I år kommer mötet att hållas på Solidaritetshuset i Stockholm. Nytt för i år är att vi även välkomnar dig som inte kan komma fysiskt att delta digitalt.

· Kalendarium

Styrelsemöten 2018-2019

Datum för inplanerade styrelsemöten under hösten 2018 och våren 2019.

· Kalendarium