Som framgår i annonsen på vår hemsida fortsätter vi att rekryterar praktikanter till Latinamerika trots rådande Coronapandemi.

Rekryteringen avser resa till Latinamerika tidigast i höst och under förutsättning att det är inte utgör en fara för vare sig praktikanter eller för mottagande organisationer.

Latinamerikagrupperna följer UDs och Folkhälsomyndighetens rekommendationer i all vår verksamhet. Vi följer också rekommendationerna från myndigheter i praktikländerna. Utlandspraktik är således bara aktuellt om situationen tillåter det. Om praktik inte blir möjligt, kan praktik komma att erbjudas längre fram i tiden.

Latinamerikagrupperna är en lite organisation, men vi har funnits i Latinamerika i över 50 år. Vi har nära relationen med våra samarbetsorganisationer. och vår praktikverksamhet planeras alltid tillsammans med våra samarbetsorganisationer. I dagsläget följer vi tillsammans rapporteringen kring coronapandemin och om utvecklingen i Sverige och Latinamerika. Även om det ser mörkt ut just nu, är vår gemensamma förhoppning att kunna genomföra praktiken som planerat. För att det ska vara möjligt måste vi gå ut och annonsera redan nu.

Hjärtligt välkomna att mejla eller ringa oss ni har vidare funderingar.

Fler artiklar du kanske gillar

Baserad på kategorin Nyheter

Attack mot urfolksby i Guatemala

Det är med djup sorg vi mottagit nyheten om ytterligare ett angrepp på en av våra samarbetsorganisationer. Denna gång i Guatemala. Natten mellan den 15 och 16 augusti riktades en våldsam attack mot urfolksinvånarna i byn Balbatzul, 12 mil från huvudstaden Guatemala City.

· Nyheter

Attentat mot Latinamerikagruppernas samarbetsorganisation ANZORC i Colombia

Lördagen den 23 maj skedde ett attentat mot Latinamerikagruppernas samarbetsorganisation ANZORC:s huvudkontor i Bogotá.  

· Nyheter

Anti-Chevron Day 2020

I maj 2020 har dina pensionspengar, via statliga AP-fonderna fortfarande 3 miljarder kronor investerade i Chevron. Se film av Anna Nylander, aktiv i Latinamerikagrupperna <3

· Nyheter

Från praktikant till styrelseledamot

Stephanie Lobos Poblete är 23 år och har gjort utlandspraktik med Latinamerikagrupperna. Idag är hon medlem och sitter i föreningens styrelse. Vi når henne på telefon en solig februaridag.

· Nyheter

Öppet brev till Facebook

Den pågående pandemin är extremt ansträngande för våra samarbetspartner i Latinamerika, men även för vår förenings ekonomiska möjligheter att fortsätta stötta dem. Facebook har en uttalad vilja att bidra till positiv samhällsförändring och säger sig vilja vara en plattform där människor kan engagera sig och stödja frågor som de brinner för. Idag är Facebook den […]

· Nyheter

Är det dig vi söker?

Svara på 6 frågor så får du svar på om du är en av oss!

· Jobb & praktik, Nyheter

Verksamhetsberättelse 2019 – Ett år av bränder och kämpaglöd

I 2019 års verksamhetsberättelse kan du läsa om om vårt arbete och våra resultat.

· Nyheter

Våldet befinner sig inte i karantän – ännu en social ledare mördad i Colombia

Latinamerikagruppernas praktikanter Harry Wiström och Maria Bruce om mordet på Marco Rivadeneira, människorättsförsvarare och social ledare i Coordinador Nacional Agrario (CNA) i Colombia.

· Nyheter

Den guatemalanske urfolks- och småbrukarledaren Daniel Pascual Hernández frias från anklagelserna om ärekränkning och förtal

Goda nyheter från vår samarbetsorganisation Waqib’Kej i Guatemala.

· Nyheter

Nu inleds rättegången mot den guatemalanske urfolks- och småbrukarledaren Daniel Pascual Hernández

Efter en snart 7 år lång process inleds idag rättegången mot Daniel Pascual Hernández som står åtalad för förtal och ärekränkning av den före detta officeren Ricardo Mendez Ruiz.

· Nyheter