Här kan du ansöka om max SEK 3000 för utåtriktade aktiviteter.

För att beviljas ska aktiviteten ha en tydlig koppling till Latinamerikagruppernas informationsverksamhet i Sverige. Under 2021 arbetar vi i första hand med att synliggöra miljö- och människorättsaktivisters särskilda utsatthet i Latinamerika.

Beslut om ekonomiskt stöd meddelas till angiven kontaktperson max två veckor efter att ansökan lämnades in.

Ansökningsformulär

  Målgrupp för arrangemanget. Välj en eller flera alternativ.*
  BeslutsfattareAllmänhetenstudenter


  Beslut om stöd fattas av kansliet, räkna med att det tar 14 dagar från det att vi bekräftat att ansökan kommit in till beslut fattats och pengarna kan betalas ut. När vi beslutet att pengar utbetalas till er aktivitet så undertecknar vi ett avtal mellan kansliet och lokalgruppen som reglerar vad pengarna ska gå till samt hur redovisningen ska gå till.

  Fler artiklar du kanske gillar

  Latinamerikagrupperna söker kanslipraktikanter till våren 2022

  Latinamerikagrupperna söker kanslipraktikanter till perioden 17 januari – 03 juni 2022. Våra praktikplatser passar dig som har erfarenhet av ideellt engagemang, har arbetat ett par år eller studerar inom globala utvecklingsfrågor, journalistik, kommunikation, marknadsföring, projektledning eller organisering. Ansökningar kommer att behandlas löpande varför vi ber dig att ansöka så snart som möjligt. Antal platser: 3 […]

  · Jobb & praktik

  Latinamerika i Fokus 2021

  I år arrangerar våra medlemsorganisation, Imagenes del Sur återigen Film-och Kulturfestivalen Latinamerika i Fokus i Malmö. Tre aktiviteter arrangeras i samarbete med Latinamerikagrupperna.

  · Nyheter, Evenemang

  Den 12 oktober: Kolonialismen är ingenting att fira

  Vi kan inte förändra historien eller ge tillbaka allt som urfolken förlorat men vi kan uppmärksamma urfolkens kampdag och visa vår solidaritet.

  · Nyheter

  Vi anmäler AP-fonderna till FN!

  Visste du att dina pensionspengar investeras i företag som kränker mänskliga rättigheter och förstör miljön? Vi vill få ett stopp på detta och därför anmäler vi AP-fonderna till FN. Latinamerikagrupperna är en av aktörerna bakom anmälan, men även du som individ kan ställa dig bakom anmälan.

  · Nyheter

  Latinamerikagrupperna söker VERKSAMHETSLEDARE

  Bli vår verksamhetsledare! Vi söker en kollega som med fokus på framtiden och framtida finansieringsmöjligheter. Ansökningar kommer att behandlas löpande varför vi ber dig att ansöka så snart som möjligt.

  · Jobb & praktik

  Den Internationella aborträttsdagen, 28 september 2021

  I dagsläget har fem länder i Latinamerika totalförbud mot abort. Men den feministiska gröna vågen har lyft upp abortfrågan på den politiska agendan och lättade abortlagstiftning diskuteras i flera länder. 

  · Nyheter

  Jobb & praktik

  Vi utlyser förnärvarande inga tjänster. Välkommen åter!

  · Jobb & praktik

  Utbilda dig till aktivist – gratiskurs för dig som är månadsgivare

  Först till kvarn! Få anmälningsavgiften (800 sek) till en kurs betald samt resekostnader tur och retur till Färnebo folkhögskola. Anmäl dig idag!

  · Nyheter

  Uppmaningar till AP-fonderna och regeringen efter Riksrevisionens granskning

  AP-fonderna bör vidta åtgärder för att det förvaltade pensionskapitalet ska bidra till Sveriges mål om en hållbar utveckling och regeringen bör se till att det ställs lagkrav på alla AP-fonderna, visar Riksrevisionens granskning som presenterades den 3 juni. Med anledning av Riksrevisionens granskning vill vi lyfta fram några problematiska områden för AP fondernas investeringar, som […]

  · Debatt & opinion

  Vi fördömer alla försök att ogiltigförklara det peruanska folkets röst

  Presidentvalet i Peru den 6 juni har spätt på den sedan tidigare existerande polariseringen mellan stad och landsbygd och ökad politisk instabilitet befaras. Vänsterkandidaten Pedro Castillo som vann valet med ytterst knapp marginal blir den femte stats- och regeringschefen på tre år. Rivalen och högerkandidaten Keiko Fujimori hävdar att fusk förekommit och kräver att tusentals valsedlar ogiltigförklaras.

  · Debatt & opinion