Engagera dig i en lokalgrupp eller temagrupp

Som medlem kan du engagera dig i en lokalgrupp eller temagrupp. En lokalgrupp utgår ifrån en geografisk plats, medan en temagrupp fokuserar på en specifik fråga.
Våra lokalgrupper
Eskilstuna_Foto Yvonne Larsson Flickr Creative Commons

Eskilstuna lokalgrupp

5 medlemmar
Hej och välkomna till Latinamerikagrupperna i Eskilstuna! Vi en liten men aktiv lokalgrupp bestående av…
Marie Louise Hedborg
Kontaktperson

Eskilstuna lokalgrupp

5 medlemmar

Hej och välkomna till Latinamerikagrupperna i Eskilstuna!

Vi en liten men aktiv lokalgrupp bestående av Latinamerikaintresserade personer som ses några gånger i månaden. Tillsammans brukar vi anordna olika aktiviteter såsom filmvisningar och föreläsningar.

Kontakta oss

Malmö lokalgrupp

15 medlemmar
Vi i Malmö lokalgrupp är en samling aktivister som tillsammans gör massa grymma saker…
Per Tapani
Kontaktperson

Malmö lokalgrupp

15 medlemmar

Vi i Malmö lokalgrupp är en samling aktivister som tillsammans gör massa grymma saker samtidigt som vi också har roligt ihop. Vi brukar ses ett par gånger i månaden för att umgås, diskutera, inspirera varandra och planera aktiviteter. Ibland deltar vi i olika spännande evenemang tillsammans med andra föreningar och organisationer i Malmö/Lund-området. Till exempel har vi under 2015: arbetat några helger hos Latinamerikagruppernas folkrörelsepartner Emmaus Fredriksdal och deltagit i filmfestivalen Latinamerika i fokus. Vi har också deltagit på demonstrationer, ordnat föreläsningar och startat en studiecirkel. Det finns flera idéer på aktiviteter i gruppen och vi ser fram emot en massa roliga saker framöver!

Är du intresserad av att bli medlem och kanske aktiv i lokalgruppen? Kontakta oss! Nya medlemmar är alltid varmt välkomna. Du når oss lättast på e-post eller på vår Facebook-grupp.

Kontakta oss

Stockholm lokalgrupp

7 medlemmar
Gruppen består av medlemmar i Stockholmsområdet som arbetar i solidaritet med Latinamerika. Vi lägger…
Klara Knapp
Ordförande i Latinamerikagrupperna

Stockholm lokalgrupp

7 medlemmar

Gruppen består av medlemmar i Stockholmsområdet som arbetar i solidaritet med Latinamerika. Vi lägger själv upp vårt arbete och väljer frågor att engagera oss i. Vi har också en Facebookgrupp, gå med i den direkt! Här kommer vi att uppdatera om när vi har möten och vad som är på gång med Latinamerikagrupperna i Stockholm.

Kontakta oss

Uppsala lokalgrupp

10 medlemmar
I Uppsalas lokalgrupp är vi en salig blandning av människor. Vi både studerar och…
Alexandra Valdez
Kontaktperson

Uppsala lokalgrupp

10 medlemmar
I Uppsalas lokalgrupp är vi en salig blandning av människor. Vi både studerar och arbetar, och vi välkomnar gärna nya medlemmar till vår kära grupp!
När vi är tillräckligt många och känner oss taggade fixar vi ”föreläsningar” eller filmvisningar om olika ämnen som är relaterade till Latinamerika i stort, eller till Latinamerikagruppernas kampanjer/samarbetsorganisationer. Vi har även arrangerat stödfester och deltagit på en Schysst Julmarknad. Ofta när vi håller i ett event bjuder vi på fika eller mat, som besökarna betalar för genom en frivillig donation.
Om vi plötsligt är färre som regelbundet dyker upp på mötena som hålls ca en gång i veckan så försöker vi göra mindre tidskrävande saker, som att till exempel se på dokumentärfilmer/klipp och diskutera olika frågor, för att lära oss mer och mobilisera gruppen helt enkelt.
Man får gärna gå med i vår lokalgrupp, helt på sina egna premisser, beroende på hur mycket/lite tid och lust man har att engagera sig. Vi är ett socialt gäng som gillar att umgås och samtidigt göra en gnutta skillnad i världen!

Vi vill alltid bli fler! Vill du veta mer? Vill du vara med och påverka? Vill du göra skillnad? Vill du vara med i Latinamerikagrupperna Uppsala? Eller vill du kanske komma i kontakt med någon av oss för att styra upp någon aktivitet i Uppsala?

Hur som helst, vad som helst. Maila eller ring!

Kontakta oss

Västerås lokalgrupp

8 medlemmar
Västerås lokalgrupp planerar att återuppta sin verksamhet för att sprida information om vad som…
Jaime Mejía
Kontaktperson

Västerås lokalgrupp

8 medlemmar

Västerås lokalgrupp planerar att återuppta sin verksamhet för att sprida information om vad som händer i Latinamerika och världen. Just nu vi är en liten grupp, mestadels folk med latinamerikanskt ursprung, så vi är i behov av nya unga och starka medlemmar med hopp om framtiden från olika delar av världen som kan bidra med sina idéer och inspirera till aktivism. Några av de aktiviteter som vi genomför i gruppen är att ordna studiecirklar om samhälle, kultur och historia i Latinamerika, erbjuda träning i det spanska språket, spela musik, diskutera litteratur och sprida traditionell matkultur. Vi samverkar ofta med andra grupper med liknande verksamhet och är alltid öppna för nya samarbeten. Alla är välkomna att kontakta oss för mer information och för att gå med i gruppen!

Kontakta oss
Våra temagrupper

Tema Brasilien (Brassar)

Hej och välkomna till BRASSAR! Vi en liten men aktiv temagrupp bestående av Brasilienintresserade…
Bartira Fortes
Kontaktperson

Tema Brasilien (Brassar)

Hej och välkomna till BRASSAR!

Vi en liten men aktiv temagrupp bestående av Brasilienintresserade personer. Tillsammans brukar vi anordna olika aktiviteter såsom filmvisningar och föreläsningar med fokus på Brasilien.

Kontakta oss

Tema Buen Vivir och Naturens rättigheter

Vill du bidra till ett paradigmskifte? Tycker du också att det är viktigt med…
Anna Nylander
Kontaktperson

Tema Buen Vivir och Naturens rättigheter

Vill du bidra till ett paradigmskifte? Tycker du också att det är viktigt med solidaritet och att stötta de som står i frontlinjen för kampen för naturens rättigheter i Latinamerika? Vill du hitta ett sätt att göra skillnad tillsammans med personer som brinner för samma sak som du?

Då ska du bli medlem i Latinamerikagruppernas temagrupp Buen Vivir och Naturens rättigheter!

Vi bor på olika platser i landet och träffas digitalt.

Kontakta oss

Tema Gruvor

Av de drygt 5500 ursprungsfolksamhällen i Peru påverkas idag mer än 3200 av gruvindustrin,…
Carmen Blanco Valer
Kontaktperson

Tema Gruvor

Av de drygt 5500 ursprungsfolksamhällen i Peru påverkas idag mer än 3200 av gruvindustrin, vilket har lett till en mängd konflikter. Gruvindustrins behov av land och vatten står mot de många ursprungsfolkens territoriella anspråk och nyttjande av samma naturresurser för sin försörjning. På liknande sätt drabbas olika Mayafolk i Guatemala av gruvindustrin där.

I pressrummet kan du se flera debattartiklar om de svenska AP-fondernas investeringar i gruvbrytning i andra länder.

Temagruppen gruvor kommer att fortsätta folkbilda sig om problematiken och fortsätta att undersöka hur svenska pensionspengar används i denna exploatering.

Kontakta oss

Tema Rättvis vinhandel

Bakom Systembolagets import av vin döljer sig svältlöner, diskriminering, landgrabbing och vattenbrist. Temagruppen jobbar…
Klara Knapp
Kontaktperson

Tema Rättvis vinhandel

Bakom Systembolagets import av vin döljer sig svältlöner, diskriminering, landgrabbing och vattenbrist. Temagruppen jobbar med kampanjen Rättvis vinhandel, som består av  fackföreningar och organisationer i Sydafrika, Chile, Argentina och Sverige. I Sverige arbetar vi för att ge lantarbetarorganisationer mer inflytande i Systembolagets arbete för socialt ansvarstagande.

Kontakta oss

Tema TV

Latinamerikagrupperna producerar TV-programmet Latinamerika i fokus på TV-Continente/Öppna Kanalen tillsammans med Colombianätverket och RESOCAL.…
Francisco Contreras
Kontaktperson

Tema TV

Latinamerikagrupperna producerar TV-programmet Latinamerika i fokus på TV-Continente/Öppna Kanalen tillsammans med Colombianätverket och RESOCAL. Vi spelar in programmet kl:18:00 på tisdagar och sänder på fredagar (kl:22.00) med repris på tisdagar (kl:14.30). Tillsammans arbetar vi med redigering, inspelning, ”jingelmakeri”, scenografi, produktion, presentation av programmen!

Kontakta oss

Tips på saker att göra

Här hittar du tips på saker som du kan göra, enskilt eller i grupp.

Starta en egen insamling

Stöd vårt arbete genom att starta en insamling till förmån för Latinamerikagrupperna. Ditt stöd är viktigt för oss.
Läs mer

Här hittar du även information om hur vi hanterar insamlade medel.

Berätta om Latinamerikagrupperna

Här hittar du powerpoint-presentationer och andra tips för dig som vill sprida information om Latinamerikagrupperna och vårt arbete.
Läs mer

Saknar du någon information? Mejla info@latinamerikagrupperna.se

Håll en studiecirkel

En studiecirkel är en grupp som tillsammans lär sig om ett tema genom att dela kunskap och erfarenhet med varandra.
Läs mer

Vill du bidra med ett studiecirkelmaterial? Mejla info@latinamerikagrupperna.se

Rapportera

Här hittar du blanketter som du behöver för att kunna rapportera dina aktiviteter.
Läs mer

Mallar och loggor

Här hittar du information om våra grafiska riktlinjer, samt mallar och loggor att ladda ner.
Läs mer

Föreslå ny samarbetsorganisation

Du som medlem kan föreslå en ny samarbetsorganisation för Latinamerikagrupperna att samarbeta med. Följ anvisningarna i dokumentet nedan.
Läs anvisningarna

Ansök om pengar för aktivitet

Här kan du ansöka om max SEK 3000 för utåtriktade aktiviteter.

För att beviljas ska aktiviteten ha en tydlig koppling till Latinamerikagruppernas informationsverksamhet i Sverige. Beslut om ekonomiskt stöd meddelas till angiven kontaktperson max två veckor efter att ansökan lämnades in.