På den här sidan hittar du som aktiv medlem det material du behöver för att kunna representera Latinamerikagrupperna. Här finns loggor, mallar och information om våra grafiska riktlinjer. Har du några frågor eller saknar något är du välkommen att mejla info@latinamerikagrupperna.se så hjälper vi dig.

Grafiska riktlinjer

Latinamerikagrupperna har en grafisk profil för att mottagare ska känna igen vår kommunikation och uppleva den som tillgänglig och intressant – oavsett var i världen de möter oss. I våra grafiska riktlinjer hittar du bland annat information om hur vår logga används och färdiga texter för att beskriva vilka vi är.

Här kan du ladda ner våra grafiska riktlinjer >>

Logotyper

Här hittar du våra loggor:

Latinamerikagruppernas logga

Latinamerikagrupperna Eskilstuna

Latinamerikagrupperna Göteborg

Latinamerikagrupperna Malmö

Latinamerikagrupperna Stockholm

Latinamerikagrupperna Uppsala

Latinamerikagrupperna Västerås

Mallar

Här hittar du wordmallar för att göra ett flygblad eller en plansch. Har du tillgång till Indesign är det bara att du hör av dig så kan du få mallen i Indesign istället. I våra grafiska riktlinjer hittar du inspiration för hur designen kan se ut.

Affisch A4 i word

Flygblad A5 i word

 

Fler artiklar du kanske gillar

Samtal: När Boliden ställs till svars för miljöbrott i Chile

Rodrigo Pino Vargas, antropolog och vittne i rättegången mot Boliden som pågår i Skellefteå, berättar om fallet och om kampen för att ställa storbolaget till svars för brott mot mänskliga rättigheter och miljö i Chile.

· KALENDARIUM

AP-fonderna måste få en grönare profil

Om vi ska få AP-fonderna att sluta placera våra pensionspengar i kärnvapen- och fossilindustrin måste det till ett tydligt krav att fonderna måste respektera Sveriges internationella åtaganden när det gäller mänskliga rättigheter, miljö och klimat, skriver bland andra Amnesty International.

· Opinion

Fem-fest i Gottsunda!

Välkommen till en heldagsfestival som lämnar space åt dig som inte brukar få det och för dig som är less på att politik och feminism är exkluderande och tråkigt. Fem-festen bjuder på konsert, skådespel, samtal, workshops, politik, känslor och massor med gemenskap! Festivalen arrangeras av ABF och Färnebo folkhögskola.

· KALENDARIUM

23 organisationer står bakom skarpare regler för våra pensionspengar

Det måste finnas ett tydligt krav på de statliga AP-fonderna att respektera Sveriges internationella åtaganden när det gäller mänskliga rättigheter, miljö och klimat. Det säger Latinamerikagrupperna tillsammans med 22 andra organisationer i ett remissvar.

· Föreningsnytt, Opinion
Aktivister demonstrerar för rätten till ett liv utan gift. Foto: Oscar Barajas

Vad är grejen med bekämpningsmedlet glyfosat och varför bör det förbjudas?

Under hösten kommer EU:s medlemsländer att rösta om huruvida bekämpningsmedlet glyfosat, som bedöms som sannolikt cancerframkallande, ska fortsätta att tillåtas. Här hittar du viktig information om varför vi tycker att Sverige bör rösta nej till en förlängd licens.

· Föreningsnytt, Opinion

Seminarium: Liv utan gift – berättelser från Brasilien

Latinamerikagrupperna deltar under Mänskliga Rättighetsdagarna i Jönköping med två miniseminarier om mat, mark och rätten att leva utan gift.

· KALENDARIUM

Filmfestival: Latinamerika i Fokus – Lund

Snart drar film- och kulturfestivalen LATINAMERIKA I FOKUS igång igen! Och i år fyller festivalen 15 år! Detta kommer att firas med nya filmer från Argentina, Bolivia, Brasilien, Chile, Colombia, Ecuador, Kuba, Mexiko och Uruguay.

· KALENDARIUM

Filmfestival: Latinamerika i fokus – Malmö

Måndag 23 oktober startar film- och kulturfestivalen LATINAMERIKA I FOKUS i Malmö.

· KALENDARIUM

En vecka för mat, mark och makt

Den 6:e till 12:e november 2017 arrangerar nätverket Makten över maten en vecka med seminarier och samtal fokuserad på matsuveränitet. Under veckan deltar småbrukare från Sverige tillsammans med internationella gäster från bland annat Brasilien och Indien. ”Det är hög tid att diskussionen om matsuveränitet får en större plats i den svenska debatten”, säger Karin Ericsson på Latinamerikagrupperna.

· Föreningsnytt
Latinamerikagruppernas ordförande Itza Orozco Svensson håller tal på en manifestation på medborgarplatsen den 12 oktober 2017. Foto: Lovisa Prage

”Halleluja, vi har blivit räddade av den vite mannen”

Den 7 oktober samlades ett 30-tal aktivister på medborgarplatsen i Stockholm för att visa solidaritet med världens miljöaktivister. Läs Latinamerikagruppernas ordförande Itza Orozco Svenssons tal från manifestationen.

· Krönika