Vill ditt företag, stiftelse eller organisation se förändring och bidra till att förbättra villkoren för människorna på Latinamerikas landsbygd? Att samarbeta med Latinamerikagrupperna kan vara ett sätt att bidra.

Latinamerikagrupperna är beroende av bidrag och samarbeten för att kunna planera och garantera vår verksamhet långsiktigt. Utan vår insamling skulle vi inte kunna göra det viktiga arbetet vi idag gör.

Men vi vill göra mer och därför söker vi ständigt nya samarbeten. Vi diskuterar gärna samarbete med företag, stiftelse och organisation som värdesätter socialt ansvar och delar våra värderingar.

Ett samarbete kan se ut på många olika sätt beroende på företagets storlek, bransch och behov. Ett sätt att stödja är att låta en viss procent av intäkterna för en vara eller tjänst gå till Latinamerikagruppernas insamling. Ni kan också bidra med det ni gör. Produkter och kompetens är minst lika värdefullt. Det kan vara alltifrån webbutveckling till bläckpatroner. Som stiftelse eller organisation kan du välja att stödja vårt arbete, då blir du en så kallad folkrörelsepartner.

Latinamerikagrupperna har ett 90-konto som granskas av Svensk insamlingskontroll och är medlem i Frii. Därför kan du känna dig trygg med att dina pengar används på rätt sätt. Läs gärna mer om hur vi följer upp, granskar och kontrollerar att vårt arbete.

Är ditt företag/organisation intresserad av att stödja Latinamerikagrupperna eller vill du veta mer så är du välkommen att kontakta oss.

Anna Barkered, Generalsekreterare
E-post: anna.barkered@latinamerikagrupperna
tel: 072-2514735

 

Under år 2018 samarbetar vi med följande:

Brödet & Fiskarna

Stiftelsen Brödet och Fiskarna har bidragit med stöd till flera av Latinamerikagruppernas projekt i Latinamerika sedan år 2004. De har en second hand-butik utanför Västerås. 

Läs mer

Emmaus Fredriksdal

Vårt samarbete inleddes under år 2014. Emmaus Fredriksdal är en religiöst- och politiskt obunden ideell förening som främjar en rättvis fördelning av jordens resurser. De har flera second hand-butik och skänker överskottet till olika välgörande ändamål både i Sverige och utomlands.

Läs mer

Föreningen för folkbildning & frihet Eduardo Madariaga

Föreningen för folkbildning och frihet Eduardo Madariaga är en Stockholmsbaserad en ideell som genom loppisar och insamlingar stödjer Latinamerikagruppernas projekt i Guatemala. Samarbetet inleddes år 2013.

 

Läs mer

Latinamerikakommittén i Jönköping

Latinamerikakommittén i Jönköping är en ideell förening som också har samlat in pengar till vår verksamhet genom loppmarknader och andra aktiviteter.

Latinamerikakommittén i Luleå

Latinamerikakommittén i Luleå är en ideell förening som också är medlem i Latinamerikagrupperna. Latinamerikakommittén i Luleå har under många år har samlat in pengar till vår verksamhet genom loppmarknader och andra aktiviteter.

Läs mer

Lärarförbundets lokalavdelning i Sundsvall-Timrå

Under år 2018 har vi inlett ett treårigt samarbete med Lärarförbundets lokalavdelning i Sundsvall-Timrå.

Läs mer