2019-05-11 / 2019-05-11 08:00 - 17:00 Solidaritetshuset i Stockholm, samt digitalt.

Nu är det återigen dags för årsmöte. Ett tillfälle för dig som medlem att vara med att styra föreningens arbete.

I år kommer mötet att hållas på Solidaritetshuset i Stockholm. Nytt för i år är att vi även välkomnar dig som inte kan komma fysiskt att delta digitalt.

Efter årsmötet erbjuder vi även ett utbildningstillfälle med fokus på vårt arbete med frågor som matsuveränitet och det krympande utrymmet för civila samhället. Tidigare hade vi planerat att ha utbildningstillfället den 12 maj, men styrelsen beslutade att ha det den 11 maj direkt efter årsmötet.

PROGRAM

Datum: 11 maj 2019.
Plats: Solidaritetshuset i Stockholm, samt digitalt.
Tid: 08:30 – 17:00.

08:00 – 08:30 Lättfrukost
08:30 – 08:50 Lärakännaövning
09:00 – 12:00 Årsmötet (sker också digitalt via Zoom)
12:00 – 13:00 Lunch
13:00 – 14:00 Utmaningar och framgångar för våra samarbetsorganisationer i Latinamerika och för vårt stöd till dem
14:00 – 15:00 Våra prioriterade frågor i föreningen och hur vi kan arbeta med dem
15:00 – 15:15 Fika
15:15 – 17:00  Latinamerikagruppernas praktikanter i Colombia pratar om sina erfarenheter och presenterar sitt informationsarbete med fokus på fredsprocessen.

Anmäl dig nu

På grund av ett tekniskt fel så har vi inte fått alla anmälningar via Googleformulären. Vi ber därför alla att mejla följande information till forening@latinamerikagrupperna.se senast den 11 april 2019 för att komma med i röstlängden:

  • Fullständigt namn
  • Födelsedatum
  • Postadress
  • E-postadress
  • Telefonnummer
  • Matpreferenser och/eller allergier
  • Deltar du digitalt? (ja/nej)
  • Vill du ansöka om rese -och boendebidrag? (för medlemmar som inte kommer från Stockholms län)

Anmälan som sker efter detta kan godkännas av årsmötet. Vi ber dock folk att anmäla sig senast den 06 maj för att vi ska kunna garantera mat.

Latinamerikagrupperna bjuder på vegansk mat. Medlemmar som inte kommer från Stockholms län kan få ett resebidrag på 230 sek förutsatt att de lämnar in kvitton för rese -och boendekostnader.

Kontakta gärna oss om du har några frågor: forening@latinamerikagrupperna.se

Som medlem kan du nominera till styrelsen

En viktig del av årsmötet är val av ny styrelse. Här behöver vi din hjälp. Som medlem har du rätt att nominera personer till föreningens styrelse. Tipsa gärna om bra kandidater som du tror kan och vill driva vår förening framåt. Kanske är du själv intresserad av att sitta i styrelse?

Nomineringar skickas till valberedningen@latinamerikagrupperna.se.

Lägg en motion eller ett stadgeändringsförslag

Som medlem är du välkommen att komma med en motion eller ett förslag på ändring av föreningens stadgar till årsmötet. Deadline är 11 mars. Frågor eller färdiga motioner eller stadgeändringsförslag mejlas till anna.barkered@latinamerikagrupperna.se.

Underlag till årsmötet

Fler artiklar du kanske gillar

Baserad på kategorin Kalendarium

Småbrukarnas internationella kampdag den 17 april 2021

Den 17 april  varje år uppmärksammar Latinamerikagrupperna den ”Småbrukarnas Internationella kampdag”. En minnesdag för att uppmärksamma alla människor som runt om i världen utsätts för förtryck för sin kamp för jordbruksreformer och rätten till mat.

· Kalendarium, Nyheter

Välkommen på 2021 års årsmöte

Nu är det återigen dags för årsmöte. Ett tillfälle för dig som medlem att vara med att styra föreningens arbete.

· Kalendarium

Internationell utblick: Fackföreningsrörelsen i Latinamerika

Hur har pandemin slagit mot exempelvis den informella sektorn och hur arbetar fackföreningarna i denna nya situation? Hur är fackföreningsrörelsens betydelse och roll i de aktuella samhällskonflikterna i Latinamerika?

· Kalendarium
Bild som illustrerar eventet.

Makt och motstånd i Bolivia och Chile

För dig som är i närheten av Eskilstuna och är nyfiken på den senaste tidens händelser i Bolivia och Chile. Hur de kan förstås och vad betyder det för oss i Sverige.

· Kalendarium

Chevron vs Ecuador – Environmental justice in the ”Amazonian Chernobyl”

Lunchseminarium om Chevrons oljehantering med Pablo Fajardo, juristen som arbetar i fallet mot Chevron, och Willian Lucitante urfolksledaren som representerar de drabbade.

· Kalendarium

Demokrati under attack i Brasilien – Democracia sob ataque

Latinamerikagruppernas temagrupp BRASSAR – inbjuder till föreläsning om den politiska krisen i Brasilien.

På plats är den brasilianska domaren Rubens Casara, doktor i rättsvetenskap och är domare vid Rio de Janeiro State Court of Justice.

I den nyligen publicerade boken Estado Pós-Democrático (Post-Demokratisk Stat) riktar han hård kritik mot att den förre detta presidenten Dilma Rousseff år 2016 ställdes inför riksrätt. För sitt arbete har han och hans fru blivit förföljda och utsatta för dödshot. Idag lever de i exil i Frankrike.

Välkomna!

· Kalendarium

Kvinnors röst i Bolivia

Fotoutställning om bolivianska kvinnors syn på jämställdhet och om sina erfarenheter av att vara kvinna i ett land i förändring.

· Kalendarium

Samtal för systemförändring – Webinarium om Naturens Rättigheter!

Vår värld påverkas idag av globala miljökriser, klimatkatastrofer och sociala kriser. Men runt om i världen växer det kritik mot denna samhällsmodellen och hoppingivande alternativ. Kom på webinarium om ett av dessa alternativ; Buen Vivir Det Goda Livet.

· Kalendarium

Styrelsemöten 2018-2019

Datum för inplanerade styrelsemöten under hösten 2018 och våren 2019.

· Kalendarium