Styrelse under verksamhetsåret 2023/2024

Latinamerikagruppernas styrelse väljs av medlemmarna vid årsmötet och är ytterst ansvariga för föreningens ekonomi och den strategisk inriktning av verksamheten.

Catalina Rodriguez Näsman

Ordförande

Jag har en bakgrund i freds- och utvecklingsfrågor, och min första kontakt med Latinamerikagrupperna var faktiskt genom praktik på Latinamerikagruppernas kansli i Stockholm. Latinamerikagrupperna fick snabbt en speciell plats i mitt hjärta, och jag är idag stolt över att vara ordförande för en organisation som vågar vara systemkritisk och som samarbetar med lokala folkrörelser inom de mest marginaliserade grupperna i Latinamerika. Tillsammans är vi starka.

 

catalina.nasman@sal.se

Siim Prääts

Vice ordförande

Siim han har i sin utbildning kombinerat kurser inom mänskliga rättigheter, statsvetenskap, geografi samt historia och kultur inom den spansktalande världen. Han har arbetat både inom offentlig sektor och inom civilsamhällesorganisationer som samordnare för aktiviteter inom ramen för informell utbildning/folkbildning. Mellan oktober 2022 och mars 2023 gjorde han genom Latinamerikagruppernas och Biskops Arnö Folkhögskolas praktikantprogram praktik hos småbrukarrörelsen MPA- Movimento dos Pequenos Agricultores- i Brasilien och urfolksrörelsen CONAIE i Ecuador.

 

siim.praats@sal.se

Laureano Arroyo Boström

Kassör
Läser Ekonomisk Historia på Stockholms Universitet och finner ett speciellt intresse i global politisk ekonomi.
Han har praktisk erfarenhet av samarbete med partnerorganistionen Conaie i Ecuador. Med rötter i Latinamerika och som relativt ny i ideell sektor har han nu hoppat med båda fötterna för att engagera sig och bidra i den långa kampen.

laureano.a.bostrom@sal.se

Adolfo Ovalle

Ledamot

Adolfo har varit aktivist för mänskliga rättigheter länge, både i kampen för frihet för alla politiska fångar i Chile och mot orättvisor i Latinamerika och i världen.
Blev medlem i en temagrupp i Latinamerikagrupperna för internationell solidaritet 2016. Nu är Adolfo medlem i temagruppen Solidaritet och Mänskliga Rättigheter i Chile och Latinamerika.

adolfo.ovalle@sal.se

Viktor Andersson

Ledamot

Jag är en glad och nyfiken samhällsvetare och skribent som huserar i Uppsala. Jag har ett brinnande intresse för urfolksfrågor och klimaträttvisa i Latinamerika, och som tidigare praktikant i Ecuador vill jag omvandla mina erfarenheter till ett solidariskt och progressivt sammanhang signerat Latinamerikagrupperna.

 

viktor.andersson@sal.se

Valberedning under verksamhetsåret 2023/2024

Årsmötet tillsätter även en valberedning som ansvarar för att föreslå en styrelse vid årsmötet.

Julia Qvist Uddenberg

Ordinarie valberedare & sammankallande

valberedningen@latinamerikagrupperna.se

Klara Knapp

Ordinarie valberedare

Oscar Barajas Rojas

Ordinarie valberedare

Erica Fahlström

Suppleant

Lena Zetterström

Suppleant