Studiecirklar är ett sätt att bygga kunskap tillsammans i grupp. Som medlem får du tillgång till olika upplägg och tillvägagångssätt.
Studiecirkeln bygger på deltagarnas egna kunskaper och intressen. Då och då kan man hålla utbildningar för studiecirkelledare, så att fler i gruppen vill och vågar ta på sig att leda cirklar. Latinamerikagrupperna har en fyra timmar lång utbildning för studiecirkelledare.
Hör av er till info@latinamerikagrupperna.se om ni vill gå en sådan utbildning.
Vi kan erbjuda:
- Studiecirkeltips
- Studiecirkel i aktivism
- Studiecirkel i kampanjen Schyssta pensioner
- Studiecirkel i matsuveränitet
Du kan även bygga din studiecirkel kring till exempel en rapport. På sidan Lär dig mer kan du hitta material i olika teman.
Fler artiklar du kanske gillar
Glada nyheter! Latinamerikagrupperna är oerhört glada över att kunna meddela att vi anställer Tove Melin som verksamhetsledare! Anställningen börjar den 1 maj, men i praktiken kommer Tove att börja sitt arbete hos oss från och med september eftersom hon fram tills dess är föräldraledig. Hon tar alltså över rollen som Oscar Barajas för tillfället har […]
Vårens mest färgsprakande solidaritetsfest! Den 20:e maj i Folkets Hus, Sofielund, i Malmö.
Latinamerikagrupperna presenterar ett ny poddserie: Latinoamérica Testifica. Fem avsnitt på spanska om strukturella problem i Latinamerika, i relation till klimatet och mänskliga rättigheter.
Vad har Sverige med diskriminering av natur och mänskliga rättigheter i Latinamerika att göra? I det sista avsnittet av Latinoamérica Testifica tar vi upp det viktiga perspektivet om Sveriges pensionsfonders problematiska investeringar, och vad du kan göra hemifrån för att förändra saker och ting.
Legaliseringen av abort har diskuterats mer och mer i politiska utrymmen i Latinamerika de senaste åren. Vi pratar om de länder som har tagit steg framåt i frågan om abort, och de som snarare har gjort motsatsen. Slutligen, vad har ”la Marea Verde” med allt detta att göra?
I det här avsnittet tar vi upp frågan om allmän ojämlikhet mellan könen, och hur detta är relaterat till våld mot kvinnor. Vi förklarar de berömda termerna ”feminicidio” och ”NiUnaMenos”, och varför ojämställdheten fortsätter att växa i Latinamerika.
Den latinamerikanska kontinenten är den farligaste i världen för människor som försvarar miljön. Men vad är egentligen en miljörättsförsvarare? Och varför är de i sådan fara? Vi svarar på dessa frågor och flera därtill i det här avsnittet av Latinoamérica Testifica.
Latinamerika är känt för sin bördiga mark och sitt goda klimat, men trots detta är det den mest ojämlika regionen i världen. Vi pratar om den orättvisa uppdelningen av mark och makt, och hur det kan komma sig att de som är mest beroende av sin mark är de som förlorar sina rättigheter.
Vill du lära dig mer om AP-fondernas skadliga investeringar och vara med och stoppa dessa?
Kom på vår aktivistskola! Lär dig mer, träffa andra engagerade och utvidga din verktygslåda som aktivist. Inga förkunskaper krävs och du kan vara med via länk.
Latinamerikagruppernas temagruppen Buen Vivir och Naturens Rättigheter lämnade in en motion (motion 114) till 2022 års klimatriksdag om naturens rättigheter och skydd för miljöförsvarare. Motionen vann i sin kategori ”Klimat -och miljörättvisa” och var alltså en av tolv motioner som igår över lämnades till representanter för alla riksdagspartier utom SD.