Som framgår i annonsen på vår hemsida fortsätter vi att rekryterar praktikanter till Latinamerika trots rådande Coronapandemi.

Rekryteringen avser resa till Latinamerika tidigast i höst och under förutsättning att det är inte utgör en fara för vare sig praktikanter eller för mottagande organisationer.

Latinamerikagrupperna följer UDs och Folkhälsomyndighetens rekommendationer i all vår verksamhet. Vi följer också rekommendationerna från myndigheter i praktikländerna. Utlandspraktik är således bara aktuellt om situationen tillåter det. Om praktik inte blir möjligt, kan praktik komma att erbjudas längre fram i tiden.

Latinamerikagrupperna är en lite organisation, men vi har funnits i Latinamerika i över 50 år. Vi har nära relationen med våra samarbetsorganisationer. och vår praktikverksamhet planeras alltid tillsammans med våra samarbetsorganisationer. I dagsläget följer vi tillsammans rapporteringen kring coronapandemin och om utvecklingen i Sverige och Latinamerika. Även om det ser mörkt ut just nu, är vår gemensamma förhoppning att kunna genomföra praktiken som planerat. För att det ska vara möjligt måste vi gå ut och annonsera redan nu.

Hjärtligt välkomna att mejla eller ringa oss ni har vidare funderingar.

Fler artiklar du kanske gillar

Baserad på kategorin Nyheter

Patricia Gualinga tilldelas Olof Palmepriset 2022

Idag gläds vi över nyheten att Patricia Gualinga tilldelats Olof Palmepriset 2022 för sitt modiga ledarskap för urfolkens livsvillkor och naturens rättigheter!

· Nyheter

Föreläsningsturné med Sandra Trafilaf från Chile

I samarbete med Svensk Kubanska föreningen arrangerar vi just nu en föreläsningsturné med Sandra Trafilaf från Chile.

· Nyheter

Därför anmälde vi AP-fonderna till FN

En stor del av svenskarnas framtida pensioner investeras genom AP-fondernas i fossila tillgångar, palmolje- och sojajättar och köttbolag. Det vill vi ändra på och därför anmälde vi AP-fonderna, skriver Latinamerikagrupperna tillsammans med ett stort antal debattörer.

· Nyheter, Debatt & opinion

Latinamerika i Fokus 2021

I år arrangerar våra medlemsorganisation, Imagenes del Sur återigen Film-och Kulturfestivalen Latinamerika i Fokus i Malmö. Tre aktiviteter arrangeras i samarbete med Latinamerikagrupperna.

· Nyheter, Evenemang

Den 12 oktober: Kolonialismen är ingenting att fira

Vi kan inte förändra historien eller ge tillbaka allt som urfolken förlorat men vi kan uppmärksamma urfolkens kampdag och visa vår solidaritet.

· Nyheter

Vi anmäler AP-fonderna till FN!

Visste du att dina pensionspengar investeras i företag som kränker mänskliga rättigheter och förstör miljön? Vi vill få ett stopp på detta och därför anmäler vi AP-fonderna till FN. Latinamerikagrupperna är en av aktörerna bakom anmälan, men även du som individ kan ställa dig bakom anmälan.

· Nyheter

Den Internationella aborträttsdagen, 28 september 2021

I dagsläget har fem länder i Latinamerika totalförbud mot abort. Men den feministiska gröna vågen har lyft upp abortfrågan på den politiska agendan och lättade abortlagstiftning diskuteras i flera länder. 

· Nyheter

Utbilda dig till aktivist – gratiskurs för dig som är månadsgivare

Först till kvarn! Få anmälningsavgiften (800 sek) till en kurs betald samt resekostnader tur och retur till Färnebo folkhögskola. Anmäl dig idag!

· Nyheter

Gotland runt för Latinamerika

Praktikanten Alexandra Löfgren trotsade väder och vind för att uppmärksamma situationen för Latinamerikas småbrukare.

· Nyheter

Moder Jords dag – även alla människors dag

Latinamerikagruppernas temagrupp för Buen Vivir och Naturens Rättigheter uppmärksammar den 22 april, Moder Jords dag, genom att förnya sina löften om att försvara henne.

· Nyheter