Här kan du ansöka om max SEK 3000 för utåtriktade aktiviteter.

För att beviljas ska aktiviteten ha en tydlig koppling till Latinamerikagruppernas informationsverksamhet i Sverige. Under 2021 arbetar vi i första hand med att synliggöra miljö- och människorättsaktivisters särskilda utsatthet i Latinamerika.

Beslut om ekonomiskt stöd meddelas till angiven kontaktperson max två veckor efter att ansökan lämnades in.

Ansökningsformulär

  Målgrupp för arrangemanget. Välj en eller flera alternativ.*
  BeslutsfattareAllmänhetenstudenter


  Beslut om stöd fattas av kansliet, räkna med att det tar 14 dagar från det att vi bekräftat att ansökan kommit in till beslut fattats och pengarna kan betalas ut. När vi beslutet att pengar utbetalas till er aktivitet så undertecknar vi ett avtal mellan kansliet och lokalgruppen som reglerar vad pengarna ska gå till samt hur redovisningen ska gå till.

  Fler artiklar du kanske gillar

  Patricia Gualinga tilldelas Olof Palmepriset 2022

  Idag gläds vi över nyheten att Patricia Gualinga tilldelats Olof Palmepriset 2022 för sitt modiga ledarskap för urfolkens livsvillkor och naturens rättigheter!

  · Nyheter

  Nyårshälsning från Latinamerikagruppernas styrelse

  2021 har belyst något som vi i Latinamerikagrupperna och våra samarbetsorganisationer vetat om länge. Pandemier, klimatkatastrofer och konflikter drabbar de som har minst makt. Därför måste vi tillsammans fortsätta att verka för att skapa makt hos marginaliserade grupper.  Det senaste året har också gjort det ännu tydligare hur vi behöver en systemförändring. Vi är stolta […]

  · Uttalande

  Föreläsningsturné med Sandra Trafilaf från Chile

  I samarbete med Svensk Kubanska föreningen arrangerar vi just nu en föreläsningsturné med Sandra Trafilaf från Chile.

  · Nyheter

  Därför anmälde vi AP-fonderna till FN

  En stor del av svenskarnas framtida pensioner investeras genom AP-fondernas i fossila tillgångar, palmolje- och sojajättar och köttbolag. Det vill vi ändra på och därför anmälde vi AP-fonderna, skriver Latinamerikagrupperna tillsammans med ett stort antal debattörer.

  · Nyheter, Debatt & opinion

  Latinamerikagrupperna söker kanslipraktikanter till våren 2022

  Latinamerikagrupperna söker kanslipraktikanter till perioden 17 januari – 03 juni 2022. Våra praktikplatser passar dig som har erfarenhet av ideellt engagemang, har arbetat ett par år eller studerar inom globala utvecklingsfrågor, journalistik, kommunikation, marknadsföring, projektledning eller organisering. Ansökningar kommer att behandlas löpande varför vi ber dig att ansöka så snart som möjligt. Antal platser: 3 […]

  · Jobb & praktik

  Latinamerika i Fokus 2021

  I år arrangerar våra medlemsorganisation, Imagenes del Sur återigen Film-och Kulturfestivalen Latinamerika i Fokus i Malmö. Tre aktiviteter arrangeras i samarbete med Latinamerikagrupperna.

  · Nyheter, Evenemang

  Den 12 oktober: Kolonialismen är ingenting att fira

  Vi kan inte förändra historien eller ge tillbaka allt som urfolken förlorat men vi kan uppmärksamma urfolkens kampdag och visa vår solidaritet.

  · Nyheter

  Vi anmäler AP-fonderna till FN!

  Visste du att dina pensionspengar investeras i företag som kränker mänskliga rättigheter och förstör miljön? Vi vill få ett stopp på detta och därför anmäler vi AP-fonderna till FN. Latinamerikagrupperna är en av aktörerna bakom anmälan, men även du som individ kan ställa dig bakom anmälan.

  · Nyheter

  Den Internationella aborträttsdagen, 28 september 2021

  I dagsläget har fem länder i Latinamerika totalförbud mot abort. Men den feministiska gröna vågen har lyft upp abortfrågan på den politiska agendan och lättade abortlagstiftning diskuteras i flera länder. 

  · Nyheter

  Jobb & praktik

  Vi utlyser förnärvarande inga tjänster. Välkommen åter!

  · Jobb & praktik