Här kan du ansöka om max SEK 3000 för utåtriktade aktiviteter.

För att beviljas ska aktiviteten ha en tydlig koppling till Latinamerikagruppernas informationsverksamhet i Sverige. Under 2021 arbetar vi i första hand med att synliggöra miljö- och människorättsaktivisters särskilda utsatthet i Latinamerika.

Beslut om ekonomiskt stöd meddelas till angiven kontaktperson max två veckor efter att ansökan lämnades in.

Ansökningsformulär

  Målgrupp för arrangemanget. Välj en eller flera alternativ.*
  BeslutsfattareAllmänhetenstudenter


  Beslut om stöd fattas av kansliet, räkna med att det tar 14 dagar från det att vi bekräftat att ansökan kommit in till beslut fattats och pengarna kan betalas ut. När vi beslutet att pengar utbetalas till er aktivitet så undertecknar vi ett avtal mellan kansliet och lokalgruppen som reglerar vad pengarna ska gå till samt hur redovisningen ska gå till.

  Fler artiklar du kanske gillar

  · Nyheter

  Vill du med i vårt demonstrationståg mot frihandelsavtalet mellan EU-Mercosur?

  Vill du med i vårt demonstrationståg? Kontakta marlene.sosamercado@sal.se för mer information.

  · Nyheter, Evenemang

  Jobb & praktik

  Vi utlyser förnärvarande inga tjänster. Välkommen åter!

  · Jobb & praktik

  Utbilda dig till aktivist – gratiskurs för dig som är månadsgivare

  Först till kvarn! Få anmälningsavgiften (800 sek) till en kurs betald samt resekostnader tur och retur till Färnebo folkhögskola. Anmäl dig idag!

  · Nyheter

  Uppmaningar till AP-fonderna och regeringen efter Riksrevisionens granskning

  AP-fonderna bör vidta åtgärder för att det förvaltade pensionskapitalet ska bidra till Sveriges mål om en hållbar utveckling och regeringen bör se till att det ställs lagkrav på alla AP-fonderna, visar Riksrevisionens granskning som presenterades den 3 juni. Med anledning av Riksrevisionens granskning vill vi lyfta fram några problematiska områden för AP fondernas investeringar, som […]

  · Debatt & opinion

  Vi fördömer alla försök att ogiltigförklara det peruanska folkets röst

  Presidentvalet i Peru den 6 juni har spätt på den sedan tidigare existerande polariseringen mellan stad och landsbygd och ökad politisk instabilitet befaras. Vänsterkandidaten Pedro Castillo som vann valet med ytterst knapp marginal blir den femte stats- och regeringschefen på tre år. Rivalen och högerkandidaten Keiko Fujimori hävdar att fusk förekommit och kräver att tusentals valsedlar ogiltigförklaras.

  · Debatt & opinion

  Rapport: Defenders at risk

  Rapporten Defenders at Risk: Attacks on Human Rights and Environmental Defenders and the Responsibility of Business är framtagen av Swedwatch i samarbete med ACT Svenska kyrkan, Naturskyddsföreningen, Diakonia, Afrikagrupperna, Fair Action och Latinamerikagrupperna. Rapporten ger en överblick av situationen för försvarare som uppmärksammar negativa effekter av företags verksamhet på människor och miljö. Rapporten baseras på […]

  · Rapporter & material

  Rapport: Rena guldgruvan?

  Vattenbrist, markkonflikter och trakasserier mot fackligt aktiva – Yanacochagruvan i Peru är ett av de företag som AP-fonderna investerar i trots starka indikationer på kränkningar av mänskliga rättigheter och miljöproblem. Därför måste statens etiska riktlinjer till AP-fonderna skärpas. Det är slutsatsen i rapporten ”Rena guldgruvan? AP-fondernas investeringar har en smutsig baksida” som Swedwatch gjort på […]

  · Rapporter & material

  Människor ska inte behöva dö för att de utövar sina grundläggande fri- och rättigheter.

  Latinamerikagrupperna kräver att den colombianska staten ska respektera yttrande- och demonstrationsfriheten och att övervåldet mot demonstranterna omedelbart upphör.  Att Sveriges regering att avstå från att sälja JAS-vapen till den colombianska regeringen och istället verka för att fredsavtalet förverkligas och mänskliga rättigheter respekteras. 

  · Debatt & opinion

  Gotland runt för Latinamerika

  Praktikanten Alexandra Löfgren trotsade väder och vind för att uppmärksamma situationen för Latinamerikas småbrukare.

  · Nyheter