Här kan du ansöka om max SEK 3000 för utåtriktade aktiviteter.

För att beviljas ska aktiviteten ha en tydlig koppling till Latinamerikagruppernas informationsverksamhet i Sverige. Under 2021 arbetar vi i första hand med att synliggöra miljö- och människorättsaktivisters särskilda utsatthet i Latinamerika.

Beslut om ekonomiskt stöd meddelas till angiven kontaktperson max två veckor efter att ansökan lämnades in.

Ansökningsformulär

  Målgrupp för arrangemanget. Välj en eller flera alternativ.*
  BeslutsfattareAllmänhetenstudenter


  Beslut om stöd fattas av kansliet, räkna med att det tar 14 dagar från det att vi bekräftat att ansökan kommit in till beslut fattats och pengarna kan betalas ut. När vi beslutet att pengar utbetalas till er aktivitet så undertecknar vi ett avtal mellan kansliet och lokalgruppen som reglerar vad pengarna ska gå till samt hur redovisningen ska gå till.

  Fler artiklar du kanske gillar

  LAG:s temagrupp för solidaritet och mänskliga rättigheter i Chile och Latinamerika bjuder in till samtal om mänskliga rättigheter och situationen för politiska fångar i Chile

  När: 20 augusti 2022, kl. 15:00 – 18:00 Var: Solidaritetshuset, Tegelviksgatan 40, Stockholm Latinamerikagruppernas temagrupp för solidaritet och mänskliga rättigheter i Chile och Latinamerika bjuder lördagen den 20 augusti 2022 in till ett samtal om mänskliga rättigheter och situationen för politiska fångar i Chile tillsammans med aktivisterna Guillermo Gumucio och Owana Madera från det chilenska nätverket Ni […]

  · Evenemang

  Latinamerikagrupperna solidariserar med de strejkande rörelserna i Ecuador

  Latinamerikagrupperna solidariserar med de organisationer, sociala rörelser och privatpersoner som deltar i strejken i Ecuador, mot den nuvarande presidenten Guillermo Lassos nyliberala politik.

  · Nyheter

  Brasiliens jordlösa behöver din solidaritet

  MST slog ner regeringens vräkningsorder i mars i år. De kan de göra det igen men behöver vår solidaritet. Sprid ordet till dina vänner, familjer och bekanta och skriv under namninsamlingen! 

  · Nyheter

  Latinamerikagruppernas samarbetsorganisationer reagerar på Sveriges beslutet att drastiskt minska Sveriges utvecklingssamarbete

  Sveriges beslut att ta 9,2 miljarder kronor från biståndsbudgeten för att täcka flyktingkostnaderna från Ukraina kan få allvarliga konsekvenser för våra samarbetsorganisationer i Latinamerika. I brev till Sveriges statsminister Magdalena Andersson ber våra samarbetsorganisationer att den svenska regeringen att omvärdera beslutet.

  · Nyheter

  Skriv under uppropet för att rädda biståndet

  Vi accepterar inte att Sverige backar när biståndet behövs mer än någonsin. Vi behöver din röst. Skriv under uppropet för att rädda biståndet!

  · Nyheter

  Latinoamérica Testifica: Avsnitt 5 – Sveriges roll i förstörelsen av naturen

  Vad har Sverige med diskriminering av natur och mänskliga rättigheter i Latinamerika att göra? I det sista avsnittet av Latinoamérica Testifica tar vi upp det viktiga perspektivet om Sveriges pensionsfonders problematiska investeringar, och vad du kan göra hemifrån för att förändra saker och ting.

  · Podd

  Kom och ta del av en av årets mest inspirerande dagar! – Folkets Forum

  I samband med miljökonferen Stockholm+50 ordnar civilsamhället ett alternativt möte, Folkets Forum. Här går folkrörelser och civilsamhället tillsammans för att organisera sig, med fokus på hur vi i praktiken går framåt för att bidra till en mer hållbar, rättvis värld. Folkets Forum äger rum den 31 maj-1 juni i ABF-huset i centrala Stockholm och är öppet för alla.

  · Nyheter, Evenemang

  Latinoamérica Testifica: Avsnitt 4 – Kampen för att legalisera abort

  Legaliseringen av abort har diskuterats mer och mer i politiska utrymmen i Latinamerika de senaste åren. Vi pratar om de länder som har tagit steg framåt i frågan om abort, och de som snarare har gjort motsatsen. Slutligen, vad har ”la Marea Verde” med allt detta att göra?

  · Podd

  Temagrupp med principförklaring: Solidaritet och mänskliga rättigheter i Chile och Latinamerika.

  Som skapare av denna temagrupp Solidaritet och mänskliga rättigheter i Chile och Latinamerika anser vi att det är mycket viktigt att arbeta och upprätthålla solidariteten med dem som utsätts för kränkningar av de mänskliga rättigheterna, för rättvisa och för värdigheten hos de människor som försvarar sina rättigheter. Vi är en grupp som styrs av SAL:s stadgar och som utför vårt arbete kollektivt, demokratiskt och oberoende av politiska partier, religion etc.  Solidaritet är ömhet mellan folk och mellan folk.

  · Nyheter

  Digitaliseringen – hot och möjlighet

  Som månadsgivare bidrar du bland annat till agroekologiska skolor för unga småbrukare i Latinamerika. Läs mer om dessa här.

  · Nyheter