Läs och diskutera litteratur från eller om Latinamerika. Det är ett bra sätt att lära dig mer Latinamerika och ha roligt. Förslag på litteraturlista finns att ladda ner.

Här har vi sammanfattat några tips från Akademibokhandelns hemsida:

1. Var lagom många
4 – 8 deltagare är en bra grupp. Då finns det tid för alla att komma tilltals och det gör inte något om en deltagare inte kan delta alla gånger.

2. Enas om några grundregler
Vilken typ av böcker ska ni läsa? Hur väljer ni böcker? Är det okej att komma till träffen utan att ha läst boken? Bestäm hur ofta ni ska träffas och hur. I Coronatider är distansmöten att föredra. Avsätt minst en timme så att ni hinner diskutera boken i lugn och ro.

3. Gör det enkelt att delta
Se till att böckerna ni väljer finns tillgängliga i olika format till exempel som e-bok, ljudbok eller pocket.

4. Låt alla deltagare komma till tals
Ett bra sätt att starta samtalet är att göra en kort inledande runda, där alla får säga bara ett par meningar om boken och ge den poäng på en skala 1–5. På så sätt får alla komma till tals direkt. Poäng är inte nödvändigt, men kul! En annan bra inledning är att alla får välja varsitt citat som man fastnat för och läsa upp det.

5. Lyssna och lär av varandra!
Det finns inget rätt eller fel, bara olika läsningar. Alla tolkar texten på sitt sätt och allas åsikter är lika mycket värda.

Litteraturtips!

Här hittar du en lista på några böcker som våra följare i sociala medier har tipsat om.

Saknar du en titel? Mejla oss på info@latinamerikagrupperna.se

 

Du kan göra skillnad!

Tycker du att vi jobbar med viktiga frågor och känner att du vill stödja oss med en gåva?