Aktuella kampanjer

Här hittar du våra aktuella kampanjer. Under respektive kampanj kan du läsa mer och få tips på hur du kan engagera dig.

Rättvis vinhandel

Trots att Systembolagets menar att de tar sitt ansvar lever lantarbetare i Chile och Argentina under mycket svåra förhållanden.

Latinamerikagrupperna vill att Systembolaget, den svenska staten och svenska vinimportörer ska ta ansvar för miljö och mänskliga rättigheter i hela produktionskedjan av vin.

Till kampanjen

Liv utan gift

Användningen av gifter i jordbruket skadar allvarligt människor och miljö i Latinamerika. Vi måste ta vårt ansvar att förändra detta – som medborgare, konsumenter, importörer och investerare!

Till kampanjen

Schyssta Pensioner

Våra svenska AP-fonder investerar mångmiljardbelopp i jordbruksmark och gruvbolag i Latinamerika. Investeringar som bidrar till miljöförstöring, tvångsförflyttningar och kränkningar av mänskliga rättigheter.

Till kampanjen

Vad kan jag göra?

Dela ut flygblad utanför systembolaget

Uppmärksamma Systembolagets kunder på de dåliga arbets- och levnadsvillkoren på de vingårdar som producerar vin till svenska konsumenter.

Vad kan jag göra?

Anmäl AP-fonderna till FN!

AP-fonderna investerar i oljebolag och köttföretag som skövlar regnskog och kränker urfolks rättigheter. Därför anmäler vi AP-fonderna till FN. Anmälan ska skickas in till FN i november och du som individ kan också skriva under den!
Skriv under namninsamlingen

Du kan göra skillnad!

Tycker du att vi jobbar med viktiga frågor och känner att du vill stödja oss med en gåva?