Att protestera mot social orättvisa är en mänsklig rättighet. Det är också en förutsättning för en levande demokrati. Men det är en rättighet som idag är allvarligt hotad. I Latinamerika är hotbilden mot miljö- och människorättsaktivister störst i världen. Värst är situationen för människor som organiserar sig och protesterar mot gruvdrift, vattenkraftverk och industrijordbruk. Verksamheter som har förödande konsekvenser för både människor och miljö.

Om kampanjen
Med kampanjen ”Inte ett brott”, vill Latinamerikagrupperna uppmärksamma kriminaliseringen av den sociala protesten och stötta våra samarbetsorganisationer som får utstå hot, trakasserier, förföljelser, godtyckliga arresteringar och dödligt våld för sin kamp. De behöver långsiktigt stöd och hjälp att göra sina röster hörda. Det är #InteEttBrott att försvara sina mänskliga rättigheter.

När: den 20 november – 20 december 2020.
Var: På Facebook, Instagram och Twitter

Detta kan du göra: 

Ge ett ekonomiskt stöd:  

    • Swisha ditt stöd till 1239010174. Märk ditt stöd ”Inte ett brott” eller använd QR-koden nedan.
    • Bli månadsgivare (ge ett månatligt stöd utöver medlemsavgiften på 20 kr) och stöd våra samarbetsorganisationers långsiktiga arbete för demokrati och rättvisa.

 Ge av din tid

Smått och gott

Har du egna idéer och vill anordna något i samband med kampanjen? Hör av dig till oss så kan vi hjälpa till att spåna fram idéer eller upplägg. Varje insamlad krona räknas, så samla in och sprid budskapet på ditt sätt!

Du kan göra skillnad!

Tycker du att vi jobbar med viktiga frågor och känner att du vill stödja oss med en gåva?