Latinamerikagrupperna

De jordlösas rörelse i Brasilien ber om internationell solidaritet för att stoppa vräkningarna av över 150 000 familjer med hjälp av namninsamlingen ZERO Evictions som du som privatperson kan skriva under! En metod som visat sig vara effektiv för att stoppa vräkningar under pandemin, till exempel i  fallet med bosättningen Luiz Beltrame de Castro.

Just nu riskerar över 150 000 familjer i Brasilien att förlora sina hem.

På grund av pandemin stoppades planerade vräkningar av bosättningar tillfälligt. Men nu förbereder sig Jair Bolsonaros högerextrema regeringen för att vräka 150 000 familjer, inklusive ca. 20 000 barn, från sina hem.

Quilombolas (afro-brasilianska samhällen), urbefolkningar och utsatta områden utanför i flera städer är också i riskzonen. Landets mäktiga markägare stödjer vräkningarna.

Latinamerikagrupperna har samarbetat med De jordlösas rörelse, Movimento dos Trabalhadores Rurais Sem Terra (MST) i mer än två decennier. MST är Brasiliens största sociala rörelse som arbetar för småbrukares tillgång till land och för en nationell jordbruksreform. Under pandemin har MST tillhandahållit mer än 6 000 ton mat till de som riskerade att svälta. Mat som produceras agroekologiskt på MST-bosättningar, just de bosättningar som hotas nu.

MST ber nu om internationell solidaritet för att stoppa vräkningarna. De har lanserat en namninsamling ZERO Evictions som du kan skriva under! En metod som visat sig vara effektiv för att stoppa vräkningar under pandemin, till exempel i  fallet med bosättningen Luiz Beltrame de Castro.

Skriv under namninsamlingen och glöm inte bort att Swisha ett stöd till 9010174 så att vi kan fortsätta stödja MST och andra sociala rörelser i Latinamerika i deras kamp för fred och rättvisa!