Du som privatperson kan hjälpta oss att väcka opinion och skapa intresse för våra frågor genom att till exempel skriva en insändare i din lokaltidning.

Insändaren är en argumenterande text där en eller flera personer argumenterar för en åsikt.

Tips till dig som vill skriva en insändare

  • De flesta tidningar tar emot insändare på max 1500 tecken inklusive blanksteg. Kolla upp vad som gäller för din lokaltidning.
  • Ett korrekt och enkelt språk ökar möjligheten att bli läst.
  • Hjälp läsaren genom att inleda med en bakgrund.
  • Presentera din åsikt, gärna tre argument samt ett motargument.
  • Avsluta texten med en slutsats eller en uppmaning till läsaren.

Så kan du underteckna

Det finns flera olika sätt som du som aktivist kan underteckna din insändare.

Som privatperson kan du till exempel skiva:

  • Ditt namn, medlem i Latinamerikagrupperna.
  • Ditt namn, engagerad i Latinamerikagrupperna.

Som lokalgrupp eller temagrupp kan du till exempel skiva:

  • Namn, Latinamerikagrupperna Stockholm.
  • Namn, Latinamerikagruppernas temagrupp Brassar.

Observera att endast texter som godkänts av styrelsen får signeras med “Namn, Latinamerikagrupperna”.

Exempel på hur en insändare kan se ut hittar du här >>

 

Fler artiklar du kanske gillar

Latinamerikagrupperna söker kanslipraktikanter till våren 2022

Latinamerikagrupperna söker kanslipraktikanter till perioden 17 januari – 03 juni 2022. Våra praktikplatser passar dig som har erfarenhet av ideellt engagemang, har arbetat ett par år eller studerar inom globala utvecklingsfrågor, journalistik, kommunikation, marknadsföring, projektledning eller organisering. Ansökningar kommer att behandlas löpande varför vi ber dig att ansöka så snart som möjligt. Antal platser: 3 […]

· Jobb & praktik

Latinamerika i Fokus 2021

I år arrangerar våra medlemsorganisation, Imagenes del Sur återigen Film-och Kulturfestivalen Latinamerika i Fokus i Malmö. Tre aktiviteter arrangeras i samarbete med Latinamerikagrupperna.

· Nyheter, Evenemang

Den 12 oktober: Kolonialismen är ingenting att fira

Vi kan inte förändra historien eller ge tillbaka allt som urfolken förlorat men vi kan uppmärksamma urfolkens kampdag och visa vår solidaritet.

· Nyheter

Vi anmäler AP-fonderna till FN!

Visste du att dina pensionspengar investeras i företag som kränker mänskliga rättigheter och förstör miljön? Vi vill få ett stopp på detta och därför anmäler vi AP-fonderna till FN. Latinamerikagrupperna är en av aktörerna bakom anmälan, men även du som individ kan ställa dig bakom anmälan.

· Nyheter

Latinamerikagrupperna söker VERKSAMHETSLEDARE

Bli vår verksamhetsledare! Vi söker en kollega som med fokus på framtiden och framtida finansieringsmöjligheter. Ansökningar kommer att behandlas löpande varför vi ber dig att ansöka så snart som möjligt.

· Jobb & praktik

Den Internationella aborträttsdagen, 28 september 2021

I dagsläget har fem länder i Latinamerika totalförbud mot abort. Men den feministiska gröna vågen har lyft upp abortfrågan på den politiska agendan och lättade abortlagstiftning diskuteras i flera länder. 

· Nyheter

Jobb & praktik

Vi utlyser förnärvarande inga tjänster. Välkommen åter!

· Jobb & praktik

Utbilda dig till aktivist – gratiskurs för dig som är månadsgivare

Först till kvarn! Få anmälningsavgiften (800 sek) till en kurs betald samt resekostnader tur och retur till Färnebo folkhögskola. Anmäl dig idag!

· Nyheter

Uppmaningar till AP-fonderna och regeringen efter Riksrevisionens granskning

AP-fonderna bör vidta åtgärder för att det förvaltade pensionskapitalet ska bidra till Sveriges mål om en hållbar utveckling och regeringen bör se till att det ställs lagkrav på alla AP-fonderna, visar Riksrevisionens granskning som presenterades den 3 juni. Med anledning av Riksrevisionens granskning vill vi lyfta fram några problematiska områden för AP fondernas investeringar, som […]

· Debatt & opinion

Vi fördömer alla försök att ogiltigförklara det peruanska folkets röst

Presidentvalet i Peru den 6 juni har spätt på den sedan tidigare existerande polariseringen mellan stad och landsbygd och ökad politisk instabilitet befaras. Vänsterkandidaten Pedro Castillo som vann valet med ytterst knapp marginal blir den femte stats- och regeringschefen på tre år. Rivalen och högerkandidaten Keiko Fujimori hävdar att fusk förekommit och kräver att tusentals valsedlar ogiltigförklaras.

· Debatt & opinion